Ново 20! Ваксината на Pfizer увеличава бюста при жените

Ново 20! Ваксината на Pfizer увеличава бюста при жените

Информация за необичаен страничен ефект, който се появява при жени след ваксинация срещу коронавирус с ваксината на Pfizer, се разпространи в социалните мрежи, съобщава норвежкият телевизионен канал NRK, цитиран от Труд.

Няколко момичета съобщили, че гърдите им са се увеличили след поставяне на първата доза от ваксината.

„Потрябва ми сутиен с цял размер по-голям, беше някаква криза“, казва 17-годишната Ема от Осло в „ТикТок“ преди няколко седмици. В отговор тя получи десетки коментари с подобни впечатления.

Лекарят Хайнрих Бакман вярва, че всичко е свързано с временно увеличаване на лимфните възли. Той подчертава, че след ваксинацията това е често срещано явление, тъй като тялото мобилизира всички сили, за да се справи с инфекцията. Ефектът е краткосрочен, уверява специалистът.

Стейнар Мадсен от Норвежката агенция по лекарствата също е запознат с неочаквания страничен ефект, за който многократно са докладвали дами от САЩ. „След ваксинацията около 10% от лимфните възли в подмишниците се уголемяват, гърдите се издигат малко напред и жената изглежда с по-голям бюст“, обяснява Мадсен. Ако ефектът изчезне след няколко дни, каза той, засегнатите няма да има от какво да се притесняват.

От офиса на Pfizer в Норвегия заявиха пред NRK, че никога не са чували за такъв страничен ефект от ваксината, въпреки че не изключиха да е възможно да има такъв.