Няма оправия! Джипката на Борисов пак печели, хамърът на Слави остава втори!

Няма оправия! Джипката на Борисов пак печели хамърът на Слави остава втори!

Парламентарните избори са в разгара си. Към настоящия момент ГЕРБ води убедително, сочи проучване на “Дневник“. Хората на Бойко Борисов събират малко над 23% от вота.

На второ място отново е “Има такъв народ” на Слави Трифонов. Тя е с над 21%, както показва и графиката. Трета пак е БСП. Партията, оглавявана от Корнелия Нинова, до момента е събрала малко над 17% вот.

Следват “Демократична България” с над 12%, ДПС с над 11% и формацията на Мая Манолова с над 5%.

Тротинетката на Костов – 9.8%

Танкът на Патриотите 4%

Майбахът на Божков – 1.5%

Бойко Борисов се оказа като хлебарките – докато не го размажеш, не си го победил. Това може да се каже от плана, според който ГЕРБ ще се завърне начело на България на 11 юли. Alarmanews.com алармира за реалната опасност Бойко Борисов отново да оглави властта у нас. Това ще стане чрез българската администрация, която е изцяло в ръцете му.

През последните 2 месеца Борисов е овладял и последните слоеве на адмионистрацията и именно това е планът му да спечели изборите, но не просто да ги спечели, но и да състави кабинет.

В българската администрация работят 700 000 души. Наглед не изглежда голяма цифра при избори, но тъй като в България традиционно гласуват около 3 млн. души, нещата започват да придобиват друго измерение.

Прибавяйки и ромския вот, ГЕРБ вече е спечелил 1 млн. гласове. Като прибавим гласовете от коалиционния й партньор СДС и чистия вот симпатизанти на ГЕРБ, Борисов като нищо може да се окаже с 1 500 000 гласа, което е половината от гласувалите.

При тази ситуация ГЕРБ-СДС дори може да няма нужда от други партньори, но дори и да има, ще трябват още само няколко хиляди гласа от някой сателит.

Единственият проблем пред Борисов е, че може нито един сателит на ГЕРБ да не мине 4-те % бариера, както стана през април. Очаква се обаче силите да бъдат впрегнати за ВМРО, която да подобри резултатите си и така да върне статуквото.