Общи правила

1. Авторски права

Всички елементи на съдържанието на E-novini.com, включително дизайн, софтуерни програми, текст, рисунки, графики, скици и друга информация или елементи, представляват обект на авторско право по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права и са притежание на собствениците на E-novini.com и неговите партньори, предоставили съответната информация, като нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство

Всяко неразрешено ползуване, възпроизвеждане, промяна, публичен показ и др. на част или цялото съдържание на сайта без писмено разрешение на собствениците на E-novini.com и/или неговите партньори е забранено и ще се преследва по предвидения от закона ред. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на E-novini.com, посочване на източника и добавяне на активен линк към E-novini.com

2. Потребители

Чрез достъпа до (зареждането) на интернет страницата на E-novini.com, всеки потребител е длъжен да се запознае с настоящите Правила за ползване на сайта, като при прочитането и запознаването с тях, той удостоверява, че при следващо ползване той е съгласен с тях. Всеки потребител има правото да използва услугите на сайта единствено за лични/нетърговски цели, като се съгласява, че информацията публикувана на сайта E-novini.com, не може да бъде причина за предявяване на негови искове към E-novini.com и неговите собственици.

При добавяне на мнение/коментар в някои от модулите на сайта, всеки потребител се съгласява да спазва добрия тон, да не публикува цинични или обидни изказвания, да не подтиква към насилие, омраза или каквито и да е действия, противоречащи на законовите и морални норми, както и да не използва медията за разпространение на рекламни и спам съобщения. Сайтът и неговите собственици не носят отговорност за изразените от всеки потребител мнения при искове от трети страни. При участие в различни инициативи реализирани в E-novini.com изискващи регистрация в него, потребителя на сайта се съгласява, че предоставя личните си данни на E-novini.com и неговите собственици доброволно и няма претенции за това.

Всеки потребител на сайта E-novini.com е длъжен да опазва потребителското си име и парола (право за достъп) получено при регистрация в сайта, като използването им от трети лица е възможно, само когато регистрирания потребител ги е предоставил доброволно на тях. При загубване, забравяне и/или съмнения за нерегламентирано използване от трети лица на потребителското си име и парола (право за достъп) на регистриран потребител на сайта, той е длъжен веднага да го промени и/или да уведоми E-novini.com. В противен случай последствията и/или исковете от използването на потребителското име и парола (право за достъп) от трети лица, са за сметка на регистрирания потребител получил първи одобрение за потребителското име и парола (право за достъп) от E-novini.com.

3. Лични данни

Предоставянето на личните данни на потребителите е възможно, единствено в случаите когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред. E-novini.com може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за посещенията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на своя директен маркетинг и директния маркетинг на своите партньори. С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят се съгласява с обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг на E-novini.com. Потребителят има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг на www.ko4.bg, като изпрати писмено съобщение чрез формата за контакти в сайта.

Ko4.bg не носи отговорност за последиците, в т.ч. евентуални искове и вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа, употребата или невъзможността за употреба на сайта. E-novini.com не носи отговорност за възприятията на сайта от субективен характер и интерпретация на точността, пълнотата и полезността на информационните ресурси на E-novini.com, както и към информацията съдържаща се в web сайтове, към които E-novini.com съдържа препратки.

5. Общи разпоредби

Настоящите общи условия имат обвързващо действие само в отношенията между всеки потребител на сайта E-novini.com и информацията и услугите публикувани в него. Всеки потребител има правото да използва услугите на сайта единствено за лични/нетърговски цели. Тези общи условия представляват договореност (ДОГОВОР) между всеки потребител на сайта, с който получавате правото да използвате безплатно услугите на сайта за лични и нетърговски цели при спазване на условията описани в настоящите правила. Чрез достъпа до (зареждането) на интернет страницата, всеки потребител се съгласява да бъде обвързан от настоящите общи условия и всички последващи промени в тях, като се задължава да ги спазва. В случай, че потребител на сайта E-novini.com не е съгласен с всички общи условия за неговото ползване, моля да не го използва за никакви цели.