Олигарх хвърли 50 000 000 лв. в мръсната игра срещу Борисов!

Олигарх хвърли 50 000 000 лв. в мръсната игра срещу Борисов!

Над 50 милиона лева отдели мастит олигарх, за да свали Бойко Борисов от политическата сцена. И частично успя. ГЕРБ ще премине в опозиция, независимо дали е първа или втора сила на изборите.

Наред с парите на олигарха, Борисов се превърна в мишена на президента Радев и настървения питбул Бойко Рашков. Бившият шеф на следствието преследваше толкова ожесточено Борисов, че все едно бе избил семейството му.

Зад кулисите надничаха сенките на Бобокови и призракът на Костов. Злобно им пригласяха Мая, Мравояда и Таня Дончева. Отзад съскаха Хаджигенов, Минеков, национални телевизии и кабеларки.

Независимо от всичко, Борисов не мина в кръгова отбрана. Излезе на сцената, проветри партията от старите муцуни Георги Марков и Спас Гърневски. Антикомунистическото им дърдорене беше непонятно за младото поколение и отдавна няма място в съвременната политика.

Бойко остави на резервната скамейка Вежди Рашидов и Дани Кирилов, постави в листите много млади хора и смело се хвърли в боя.

Сгреши с разжалването на Фандъкова, защото както се видя в тази кампания, столичната организация на ГЕРБ тотално абдикира от битката в два от трите столични района 23 и 24-ти. Спечели в 25-ия, където бе лидерският дуел на Борисов с Нинова, Слави и Мравояда.

Надпреварата в столицата не трябваше да бъде подценявана с толкова лека ръка, а жителите й да виждат десетките билбордове с излъскания лик на Мравояда да се блещят от всяко кръстовище.

Същото се отнася и за Бургас. Много по-хитро щеше Любен Дилов да поведе листа в София, където имаше много по-големи шансове срещу представителите на градската бохема, с която си говори на един език.

Така или иначе резултатът на ГЕРБ в тази ситуация е изключително солиден. Партията на Борисов събра с 10% повече от съставената от 18 партии лява коалиция на Нинова.
Отцепникът Цветанов събра по-малко гласове и от Жан Виденов, докато Манолова отхапа цели 5% от БСП.

В крайна сметка Генерала не се пречупи, а партията му устоя на стотици куршуми и продължава да има лидерска роля за разлика от други, които вече са само прашен спомен.

Ивайло КРАЧУНОВ / Blitz