Първи думи на гордата майка на феномена Калоян след победата в „България търси талант“

Първи думи на гордата майка на феномена Калоян след победата в "България търси талант"

Безапелационната победа на 10-годишния Калоян Гешев в „България търси талант“ е изненада за семейството. Това разкри майка му Румяна, която до последно има съмнения дали синът й ще грабне голямата награда.

Причината е единствената грешка, която момчето направи и заради която не успя в ефира на Би Ти Ви да подобри световен рекорд по скоростно изчисляване.

Въпреки че грешката видимо разстрои Калоян, детето, което по време на цялото шоу бе сред фаворитите на зрителите, успя да спечели оспорваната надпревара.

Водещите на „България търси талант“ Сашо Кадиев и Дани Петканов съобщиха, че лично са свидетели как Калоян е решил задачите цели четири пъти преди финала – всеки път по време на репетициите е подобрявал рекорда, но явно напрежението и емоциите от живото изпълнение са оказали своето влияние. Освен интереса на зрителите Калоян печели и добри приятели и почитатели и сред своите съперници в шоуто.

„Талантът му трябва да е стимул за децата на неговата възраст. Зад кулисите много дечица идваха и се интересуваха от неговите знания и възможности, изпитваха го. Тези моменти бяха дори по-интересни от самото му представяне. Съжалявам, че не снимах това, за да го видят хората. Неговата победа е знак за това, че българите се вълнуват от науката и се възхищават на хора като него“ – споделя още майката на Калоян.

Момчето, което се превърна в сензация през последните месеци, винаги е готово да помогне на съучениците си и вече е истинска звезда сред тях. Скоростната калкулация е неговата сила, но няма съмнения, че ще успее в бъдеще и в други области на математиката. Калоян приема добре интереса към себе си и това, че е победител, нищо не променя в отношението му към околните.

„Никога не би казал, че е велик или е най-добрият. Още го притеснява това, че имаше грешка, въпреки че го е правил милион пъти. Възпитанието му не е такова, че да крещи от радост, да изразява бурно емоциите си. Благодарен е на всеки, който го поздрави за победата“ – горда е мама Руми.

Винаги максималист, Калоян държи да е първи и все още не може да разбере, че в живота не може винаги да е така. Когато знае, че е сбъркал, се ядосва и не е доволен. Близките му са спокойни – с възрастта това ще премине. Голямата награда от 50 хил. лева семейството на детето ще вложат в неговото бъдеще.

„Не сме мислили за наградата. Ще инвестираме парите в образованието на Калоян и пътувания по състезания. Подобни надпревари са само в чужбина – Германия, Швейцария, догодина може да успеем да идем в Дубай. В България такива състезания няма. Те се финансират от родители и ако успееш да намериш спонсор. Веднъж сме имали такава помощ с малка сума“ – разкрива Румяна Гешева пред „България Днес“.

Гордата майка е приела, че детето й е сред малкото хора с подобни умения и че вече е известен с постиженията си по целия свят. Затова големите успехи не са нещото, което желае на първо място за него, а само спокойно и щастливо детство и добри приятели.