Пет причини да изберете натурална козметика

натурална козметика

Нашата кожа е специален орган с многоженство важни функции. Макар много хора да смятат, че козметичните продукти не проникват дълбоко в кожата, това всъщност не е точно така. Когато приложите даден продукт, съставките от него навлизат бавно в кръвния поток. Това означава, че имат пряко влияние върху много процеси в тялото и мозъка ни.

Синтетичните съставки могат да нарушат естествения баланс на кожата, особено ако се използват продължително време. В резултат на това тя става изключително чувствителна, суха и реагира бурно на всички продукти от рутината ни. Когато кожата ни е в баланс, тя изглежда добре и е толерантна към козметиката ни.

Следователно логичният избор е да използваме натурална козметика, която не е натоварена с парабени, силикони, алкохоли и прочее.

Ето и пет причини да изберете натурална козметика, ако още се колебаете:

  1. По-добър външен вид за вашата кожа

Само помислете какво се случва с вас, когато се храните здравословно. Не се ли чувствате по-леки, енергични и свежи? Не изглежда ли лицето ви по-сияйно, ноктите по-здрави, а косата по-бляскава? Това важи и за всичко, което поставяте върху кожата си. Не забравяйте, че съставките от козметиката могат да се окажат не само върху кожата, но и в тялото ви.

В много от силните, химически продукти има съставки за бързо действие, които носят със себе си редица последици в дългосрочен план. Да, не забелязвате това веднага, но ако проучите внимателно състава, може и да откриете причините за здравните си проблеми.

Например, продуктите на Calinachi cosmetics са много леки, щадящи и едновременно с това пълни с активни съставки. Те включват активи, които са предназначени да стигнат там, където другите не успяват. Това, което ги прави специални, е, че съставките им се фокусират върху това да направят кожата и косата ви по-здрави, а не само по-красиви.

  1. Безопасност за вашето тяло и здраве

В сравнение със синтетичната козметика, натуралните продукти са безопасни и нежни за вас и вашата кожа.

  1. Без жестокост върху животни

Дори и днес някои козметични гиганти продължават да тестват продуктите си върху животни. Ако изберете чиста натурална козметика, можете да бъдете сигурни, че избирате етични продукти без жестокост и с мисъл за околната среда.

Замисляли ли сте каква част от козметиката попада в канала на банята? Тези съставки имат ефект и върху околната среда. Освен това много от натуралните продукти се предлагат в опаковки, които могат да се рециклират.

  1. Повече полезни вещества в козметиката

В натуралната козметика има повече активни съставки, които обикновено имат различен производствен процес: по-бавен, по-устойчив и с по-високо качество. Това, което е толкова важно, е, че той играе роля за ефективността на продукта.

  1. По-малък риск от алергии

Много хора смятат, че натуралните продукти водят по-често до алергии, защото съдържат повече масла. Всъщност силните химически съставки, които често ще откриете в скъпите и широко рекламирани продукти, са по-опасни в това отношение.

Ако съобразите натуралните си продукти с типа кожа, евентуално с вашите кожни проблеми и целите си, твърде вероятно е да нямате никакви проблеми в употребата им. Основното правило тук е да откриете активните съставки, които работят във ваша полза и да спазвате последователността на различните серуми, ампули, кремове, тонери и нощни маски.


Публикувана

в

Тема: