Петиция за уволнение и затвор за доцент, убиващ и тровещ кучета за пари

Петиция за уволнение и затвор за доцент убиващ и тровещ кучета за пари

Пазете се от ветеринарния доктор Андрей Александров Куртенков, който е известен с участието си в организирана престъпна група за разпространение на смъртоносни отрови по детски площадки.

Неговата дейност е свързана със зачестяващите случаи на отровени домашни и улични животни в София. Въпросният ветеринар нарича собствениците на кучета – „кучерасти“, а самите животни „вредители“. Представете си каква мотивация би имал подобен „доктор“ да помогне на някое животно.

Този пост е от преди почти 9 години. Очевидно въпросният ветеринарен доктор, който междувременно е станал доцент в Лесотехническия университет, продължава да трови и убива кучета, и то като странично платено занимание. За това говорят обява в интернет платформа, както и десетки публикации в мрежите от страна на доцента.

Ето някои от публичните изказвания на Куртенков:

„Не разбирам патоса на материала – 15 отровени кучета от началото на годината досега не е нищо – даже е страшно малко и показва, че софиянци са твърде толерантни.“

„Специално в „панелените“ квартали, сега в жегите е достатъчно да бдим за купичките вода, оставяни от кучерастите по тротоари и градинки – и да ги разливаме като ги видим – много ефикасен метод на борба с помиярската напаст, вервай ми.“

„Специално за Люлин – аз съм отговорник по време на жегите да се разливат купичките с вода, оставени по тротоарите от безотговорните кучерастки“.

Ето я и вече неактивната обява на доц. Куртенков:

Имате проблем с уличните кучета? Дразнят ви, не искате да ги виждате или просто мразите тях и кучерастите, които ги хранят? Не се бавете, обадете се, ние сме ударна група по масово избиване на помиярите. А ето и вариантите, които можем да ви предложим: Отстрелване – 70 лв. на бройка. Отравяне – 50 лв. на бройка. Цената включва и почистването.

Сега, 9 години по-късно, граждански активисти изпратиха отворено писмо до ректора на Лесотехническия университет по повод деятелността на доцента, преподаващ в учебното заведение. Освен това срещу него има и петиция за Уволнение и затвор за доц. д-р Андрей Куртенков“, както и подаден и до главния прокурор Иван Гешев, разбра GlasNews.

В различни фейсбук групи бяха публикувани и потресаващи снимки на убити, разчленени, рязани кучета, споделени от фотографа Светлин Минков.

Той също не бе открит за официален коментар по темата. След избухналия скандал покрай злощастната съдба на кучето Мечо в социалните мрежи неговата страница за сватбена фотография бе свалена. Бруталните кадри на кучета, съпроводени с текстове за съпровождащите действия, обаче продължават да се разпространяват, твърди 24 часа. Към ужасяваща снимка на куче, чийто корем е разпран и вътрешностите му висят, Светлин Минков е написал: Първата ни кастрация. Да, не се получи, май трябваше упойка и нещо по-малко от нож за дране, но като за първи опит не е зле. Към друг кадър с умряла животинка, коментарът му е: Ако търсите изгубена охранена кучинка – не я търсете повече, ние я намерихме.

Пуснал е и фотоси с отрязани кучешки лапи и е написал: Ето по едно заешко краче за късмет. Всички изкукали кучерасти зоофили могат да го ползват като инструмент за самозадоволяване.

Фотографът води и комуникация с Андрей Куртенков в социалните мрежи. В един от постовете си доцентът заявява: Официално откривам първата “Нощ”, свободна от помияри в р-н “Люлин”! Огън! Светлин Минков му отговаря: В София народът масово се забавлява да цели с пиратки помиярите, изпитвам сатанинско удовлетворение.

Отворено писмо

„Уважаеми Професор Илиев,

Уважаема доцент д-р Тренчева,

Настоящето писмо е във връзка с Вашия колега и преподавател във Факултет по ветеринарна медицина в повереното Ви учебно заведение – доц. д-р. Андрей Александров Куртенков.

От години доц. Куртенков изразява публично в интернет пространството своето мнение и ненавист относно бездомните животни и не само. Доц. Куртенков всява език на омраза и настоява за закриване ЗЗЖ. За съжаление, самият той е открил начин да припечелва допълнително средства, като ЛИЧНО предлага услуги за нехуманно умъртвяване на кучета и котки. До нас достигна информация, че същият подстрекава към жестокост към животни и ХОРА, изразяващи своите природосъобразни възгледи в лекциите си по „Етика и история на ветеринарната медицина”.

Във връзка с всичко изброено по-горе задаваме следните въпроси:

1. Запознати ли сте с начините на изразяване на личните крайни позиции на доц. д-р Андрей Александров Куртенков?

2. Запознати ли сте с начините на добиване на допълнителни доходи на доц. д-р. Андрей Александров Куртенков, има ли вероятност той да се сдобива със средства за извършването на дейността си от Лесотехнически Университет – медикаменти за евтаназия, патрони и т.н?

3. Достигало ли е до Вас и наясно ли сте с методите на преподаване на доц. д-р. Андрей Александров Куртенков?

4.Смятате ли, че дългогодишен преподавател по Етика на ветеринарната медицина би следвало да обучава бъдещи ветеринарни лекари на неетични практики?

5. Лесотехническият Университет подкрепя ли подобно поведение и споделя ли възгледите на доц. д-р. Андрей Александров Куртенков?

6. Смятате ли, че въз основа на всичко гореспоменато доц. д-р. Андрей Александров Куртенков би следвало да продължи да упражнява преподавателска дейност в поверетоно Ви учебно заведение?“

Гражданските активисти искат Андрей Куртенков да бъде отстранен от заеманата от него длъжност в срок от един месец. В противен случай ще бъде организиран мащабен протест пред „Лесотехнически Университет“- София, за което ще бъдат сезирани и медиите.

Припомняме, истински скандал избухна след случая с 37-годишния Захари Шулев, малтретирал физически и сексуално кучета. Той бе задържан под стража по искане на Софийската районна прокуратура за издевателство над станалото национално прочуто куче Мечо.

Източник: Глас