По какво се различава обикновеното кафе от Starbucks кафето?

По какво се различава обикновеното кафе от Starbucks кафето?

Чудили ли сте се някога по какво се различава обикновеното кафе от това на Starbucks? Всъщност разликите са доста.

От една страна, обикновеното кафе често се приготвя от по-нискокачествени зърна. Това означава, че кафето е с по-слабо изразен вкус и е по-евтино. Освен това обикновеното кафе обичайно се приготвя за по-кратко време, което води до по-слаба чаша кафе. Накрая, повечето обикновени кафета се приготвят с вода от чешмата, докато кафето Starbucks се приготвя с филтрирана вода.

Всички знаем, че Starbucks е кралят на кафето. Но с какво тяхното кафе се различава от кафето, което си приготвяме у дома? Нека разгледаме въпроса отблизо.

Първата разлика е в качеството на зърната. Starbucks използва само най-висококачествените зърна арабика, които се отглеждат в страни като Етиопия, Бразилия и Колумбия. След това тези зърна се изпичат до съвършенство и се смилат прясно за всяка чаша. Можете да поръчате идеалните зърна и капсули от тук: https://coffeespot.bg/starbucks

Втората разлика е в метода на приготвяне. Докато повечето от нас използват кафемашина за капково кафе, Starbucks използва специална машина за еспресо, която приготвя кафето под високо налягане. Това създава по-концентриран и силен вкус. И накрая, Starbucks добавя вкус със своите сиропи и сосове. От класически вкусове като ванилия и карамел до по-уникални вкусове като канела долче и препечен грахам, има по нещо за всеки.

Така че следващия път, когато сте в настроение за чаша вкусно кафе, не забравяйте да отидете онлайн магазин, който предлага Starbucks. Няма да останете разочаровани!

Как да приготвим есенните напитки на Starbucks у дома?

Отново е това време от годината, когато листата започват да променят цвета си, а въздухът става малко по-хладен. А какъв по-добър начин да се насладите на есенния сезон от чаша топла напитка от Starbucks?

Но какво да правим, ако не живеем в близост до Starbucks? Или може би се опитвате да спестите малко пари и искате да си приготвяте сами напитки Starbucks у дома.

Първата напитка в нашия списък е Pumpkin Spice Latte. Тази класическа есенна напитка се приготвя от тиквено пюре, еспресо, мляко на пара и смес от подправки като канела, индийско орехче и карамфил.

Ако искате да си направите тази напитка у дома, ще ви трябват:

-1/2 чаша тиквено пюре

-1 шот еспресо

-1 чаша мляко на пара

-1/4 чаена лъжичка смляна канела

-1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче

-1/8 чаена лъжичка смлян карамфил

-1 супена лъжица захар

Започнете със смесването на тиквеното пюре и еспресото. След това добавете млякото и подправките и подсладете на вкус със захар.

Втората напитка в нашия списък е Солена карамелена мока. Тази сладко-солена напитка се приготвя от еспресо, мляко на пара, шоколадов сироп и карамелен каймак.

Ако искате да приготвите тази напитка у дома, ще ви трябват:

-1 шот еспресо

-1 чаша мляко на пара

-1 супена лъжица шоколадов сироп

-1 супена лъжица карамелен сос

-1/4 чаена лъжичка сол

Започнете със смесването на еспресото и млякото на пара. След това добавете шоколадовия сироп и карамеления сос. Подправете на вкус със сол и се насладете!

Последната напитка в нашия списък е Maple Pecan Latte. Тази богата и ароматна напитка се приготвя от еспресо, мляко на пара, кленов сироп и пекани.

Ако искате да си направите тази напитка у дома, ще ви трябват:

-1 шот еспресо

-1 чаша мляко на пара

-2 супени лъжици кленов сироп

-1/4 чаша нарязани пекани

Започнете със смесването на еспресото и млякото на пара. След това добавете кленовия сироп и пеканите. Разбъркайте, докато всичко се смеси добре, и се насладете!

Надявам се, че ви е харесала тази публикация за това как да си приготвите три от най-популярните есенни напитки на Starbucks у дома. Ако изпробвате някоя от тези рецепти, не забравяйте да споделите и с приятели.