img
Home / От мрежата / Политолог: Румен Радев няма алтернатива за предстоящите президентски избори, възможна е и президентска република

Политолог: Румен Радев няма алтернатива за предстоящите президентски избори, възможна е и президентска република

/
/
/
473 Views

”Ще имаме правителство, което ще се съставлява около мнозинство на партиите, които ознаменуват промяната. Дали това ще е стабилно или плаващо мнозинството, предстои да видим”.

Това каза пред БНР политологът Слави Василев. Според него социологията ще се променя и подкрепата за формациите на протеста ще расте:

„Ако партиите на протеста нямат мнозинство, ще трябва да си намерят коалиционни партньори в старите партии. Иначе ще се отиде на трети избори… Партията на Мая Манолова, ДБ ще спечелят по-скоро кредит на доверие. ГЕРБ губи от това“.

По думите на Василев Румен Радев няма алтернатива за предстоящите президентски избори.

„Той ще бъде първостепенен и незаобиколим фактор през следващите години“.

Политологът подчерта, че страната ни трябва да има политическа система, която много по-ясно и категорично да разделя трите власти, а това предполага президентска форма на управление.

„Ако такъв политически режим бъде добре премислен, тогава България може да тръгне по пътя на реалната промяна… Корупцията е заложена в нашия парламентаризъм, защото той работи по балкански“, каза още той.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *