Полският ясновидец Кшищоф Яцковски: Лошото ще продължи три години и половина

Полският ясновидец Кшищоф Яцковски: Лошото ще продължи три години и половина

„Дойде лошо време и то ще продължи и това не разбирам защо толкова отчетливо го казвам, но ще продължи три години и половина. И не свързвайте това лошо време само с коронавируса.

Коронавирусът е някакъв претекст. Европейските страни, обърнете внимание, са изключили напълно икономиките си. Ключови отрасли – авиация, промишленост, търговията са изключени, а властите не бързат особено да ги пуснат отново. Това би могло да означава две неща. Или че правителствата в Европа знаят, че скоро икономиката няма да има никакво значение, защото ще се случи нещо по-лошо, или че умишлено искат да задушат собствените си икономики. Неразбираемо би било и едното, и другото, но все пак не вярвам абсолютно някой да си задушава така умишлено икономиката. Европа не би го позволила“, казва полският ясновидец Кшищоф Яцковски.

– Бягайте в България! Г-н Яцковски, преди две години отправихте тези думи към поляците като съвет в случай на опасност. Звучаха доста нелогично, имайки предвид, че България не е мечтата на източноевропейския емигрант, мнозина българи напускат родината си да търсят работа навън. Сега на фона на върлуващата пандемия от COVID-19 страната е като оазис, броят на заразените едва прекрачи хиляда…

– О, сериозно?

– Да. Та дойде ли времето за „бягство“, за което говорехте, това ли е опасността, която ще пречи на хората да дишат, така прогнозирахте, уточнявайки, че не говорите за смог и за радиация?

– Трябва да се върнем още малко назад. През 2007 година успешно предвидих, че в средата на 2008 година ще се случи нещо с банките по света. Че ще банкрутират. Писаха го тук във вестниците в Полша и всички икономисти се смяха на прогнозата ми. И… О, чудо! През 2008 година в средата на септември първите американски банки фалираха и започна лавина по целия свят. Тогава пресата, телевизията започнаха да ме канят и ме питаха откъде съм знаел и какво ще стане по-нататък. Казах тогава, че тази криза един ден ще доведе до глобална война. Не съм прецизирал тогава никакви срокове, но ме питаха – как, кога ще почне?

Съсредоточих се и посочих така: Непосредствено преди глобалната война хората в Европа и Полша ще се страхуват да дишат. Питаха ме – какво означава? Взрив като в Чернобил ли, какво? Отговорих, че при радиация няма смисъл да се страхуваме да дишаме – лъчите и така ще ни поразят. Казах, че няма да е и замърсяване на въздуха като смог. И тогава ми викат: И какво? Къде да се скрием, къде да бягаме? Казах нещо, което до днес самият аз не разбирам. „България и Румъния. Това ще бъдат най-безопасните места в Европа!“

– Но това и вие не го разбирате?

– Не разбирам. Понятие нямам защо го казах. Но го потвърждавам, те ще са най-сигурните места в Европа.

– Така… „В случай на опасност“, това ли е опасността? Дойде ли времето?

– Времето дойде. Дойде това лошо време и то ще продължи и това не разбирам защо толкова отчетливо го казвам, но ще продължи три години и половина. И не свързвайте това лошо време само с коронавируса. Коронавирусът е някакъв претекст. Европейските страни, обърнете внимание, са изключили напълно икономиките си. Ключови отрасли – авиация, промишленост, търговията са изключени, а властите не бързат особено да ги пуснат отново. Това би могло да означава две неща. Или че правителствата в Европа знаят, че скоро икономиката няма да има никакво значение, защото ще се случи нещо по-лошо, или че умишлено искат да задушат собствените си икономики. Неразбираемо би било и едното, и другото, но все пак не вярвам абсолютно някой да си задушава така умишлено икономиката. Европа не би го позволила.

– Какво става тогава?

– Погледнете жертвите. Разбира се, жалко е за всяка една жертва. Но като цяло това най-често са хора над 70, много често над 80 години със съпътстващи заболявания. Тези хора биха могли да умрат и от силна настинка дори. Затова ми се струва, че коронавирусът е претекст за нещо друго, което се прави и което започва да се случва в Европа. Вижте какво става в Швеция, Беларус, Украйна. Не казвам, че няма там COVID-19, но пък и не виждаме там при липсата на строги ограничения хората да падат и да лежат мъртви по улиците, да има някакъв Армагедон. Няма такова нещо. Политиците използват коронавируса за спиране на икономиките и това ме кара да се страхувам най-вече, че предстои глобална война. Действията са нелогични и неадекватни. Аз не съм лекар, но ако лекарите ни казват, че 80 процента от хората боледуват от коронавирус безсимптомно, какъв е смисълът да се спира икономиката и да седим вкъщи под карантина, да носим маски? Никакъв. Останалите 20 процента, където е със симптоми – и там голям процент излизат леко от заболяването.

– Да ви върна към визията напред. Как виждате лято 2020?

– Много зле. Още миналата година казах, че 2020 г. ще ни лиши от илюзиите в Европа и това ще бъде първата година, през която ще започне войната. Но, послушайте. Ние, европейците, сме „заразени“ с мисълта, че новата война ще е като Втората световна – ще дойде 1 септември, някакъв европейски Хитлер ще мине границата на суверенна държава и ще се почне. Това е минало. Сега войната ще бъде друга. Ще започне с дезинформация, не е нужно да се стреля. Ще държат хората в усмирителни ризи.

Коронавирусът показва на политиците, че сами сме готови на ограничения, които са по-лоши от тези при военното положение в Полша през 1981. Доброволно го правим. Носим маски, за които нашият министър на здравето Шумовски, когато започваше епидемията, каза, че маските не само не помагат, ами могат да навредят. Сега казва, че трябва да ги носим задължително и че ще ни наложат дебела глоба, ако не ги носим. Утре, ако му хрумне, че коронавирусът може да влезе в организма през ухото, и коркови тапи в ушите ще сложим доброволно. Политиците би трябвало да ни успокояват при критични ситуации, а в Полша поне ни казват: Положението е сравнително овладяно, но ще стане зле. Казват, че не познават този вирус, а в същото време щял да продължи година или повече. Не виждате ли в това известен икономически саботаж, аз говоря за Полша.

– Чака ни война. Кой срещу кого?

– Нямам концепция. В моето усещане трябва да се наблюдава много сериозно положението в Иран и Сирия. Трябва да се имат предвид и предишни събития. Бежанската криза. Серийните репетиции за „революция“ в Европа. Жълтите жилетки в Париж. За мен жълтите жилетки в Париж са специфични тренировки за революция. Чака ни деструкция в Европа. За съжаление сред бежанците има много бунтовници. Ние сме инфектирани. Не само от коронавируса и войната може да избухне в Сирия и Иран, но може да избухне и в сърцето на Европа при това не европейците ще я започнат. Тежките времена започнаха. Това е моят триумф, защото хората ми се присмиваха. Имаше коментари: Абе, Яцковски, къде е тая твоя война?

– Ще изчезне ли Европейският съюз?

– Виждате ли в момента ЕС да съществува? Зарази коронавируса са затворени институциите, съдилищата, целият държавен апарат, в цяла Европа, както и самата администрация на ЕС. Европейският съюз се изключи, излезе в карантина, не действа, не функционира.

– Как виждате България в тези трудни времена?

– Не знам. Но, как да кажа, вярвам на собствените си думи отпреди години. Ако в Европа стане нещо изневиделица и някой иска да избяга някъде – къде? Румъния и България. България основно. Не знам защо, но след всичко, което става, бих повярвал на самия себе си и бих избягал също в България.

Източник: Политика