Премиерът: Всеки ден с Асен се събуждаме, залети с най-различни идиотии

Премиерът: Всеки ден с Асен се събуждаме залети с най-различни идиоти

Всеки ден с Асен се събуждаме, залети с най-различни идиотии.

Това коментира премиерът Кирил Петков.

Ние сме първите, които ще си тръгнем от тази игра по-бедни, отколкото сме влезли, посочи той по време на учредяването на „Продължаваме промяната“ като партия.

Министър-председателят научил, че имат да правят много грешки и припомни на всеки как се е справял с първата си работа за първите 100 дни.

„Ти не знаеш къде си, не знаеш какво да правиш, а изведнъж имаш цяла държава с всички институции, с всички проблеми, построена по най-лошия начин. Нормално е, че ще направим много грешки“, коментира Петков, цитиран от новини.бг.

Той подчерта, че от ПП никога не са взимали решения, които са знаели предварително, че ще се окажат грешни.

“Влизайки тук, казвайки „здрасти“ на толкова много хора, които познаваме: позитивни, готини, с надежда, смислени си казваш – „Ей, има смисъл от тази работа. Много бързо научихме и с Асен, и с групата около нас, че сами не можем, няма как да стане само на ентусиазъм, но колкото повече работим заедно, бутаме в една посока, толкова повече промяната започва да се случва. Всички се събуждаме залети с най-различни идиотии. Казваш си: „Добре, защо сме такива мазохисти? От време на време се случва нещо. И си викаш: „Ей, това си заслужава“. Например, реформата за здравеопазването“, допълни премиерът.

„Надявам се всички да действаме по този начин, че всъщност, като не използваме правилата на Макиавели, късметът да е част от силата, която ни води, защото сме направили правилните неща. Ако трябва да рискуваме да не сме успешни, стабилни, да не сме дълголетни, ами, заслужава си, майната му! Няма да има стабилност, няма да има дълголетие, но сме направили само правилните неща и ще сме го направили заедно“, каза още Петков.

“Сега слагаме формалния вид. Това, което можете да видите наоколо, са толкова много хора с една обща кауза. Промяната изисква доста време, усилия и хора. Не е свързана с изборни цикли, заяви Кирил Петков преди официалното учредяване на ПП ПП като партия.

Той не отговори на журналистически въпроси, но обеща да го направи впоследствие.

Преди учредяването Асен Василев потвърди, че той и Кирил Петков ще са съпредседателите на “Продължаваме промяната”. Ще има двама съпредседатели, без заместници, Изпълнителен съвет, Национален съвет и Общо събрание на членовете.