img
Home / От мрежата / Причините да благодарите на Бог всеки ден, че имате брат или сестра

Причините да благодарите на Бог всеки ден, че имате брат или сестра

/
/
/
294 Views

Присъствието на брат или сестра е една уникална и значителна подкрепа в борбата срещу неприятностите в живота. Освен това, съвременните тенденции водят до извода, че психичното здраве на бъдещите поколения ще се влоши, ако родителите им имат поколение от само един човек, пише actualno.com.

Но какъв е проблемът? Защо единственото дете в семейството няма да може да живее толкова щастливо, колкото връстниците му с много братя или сестри?

Отговорът на този въпрос ще можете да намерите в следващите редове на тази статия. Всички знаем колко ни е трудно да останем сами. Това принуждава някой да пише публикации или коментари за социалните мрежи с надеждата да получи повече одобрение, друг пък гордо заявява „Аз съм самотник и обичам да съм сам!“ Множество хора се чувстват много самотни, въпреки че живеят сред тълпи от хора. Това е трайна тенденция в съвременния свят.

Хората страдат от депресия заради самотата. Тийнейджърите в своята самота се стремят да запълнят празнотата с нещо разрушително – те умишлено избират пътя на „мръсотията“, пиянството, хулиганството и дори самоубийството. Много често единственото дете в семейството си задава въпрос: „Защо съм се родил на този свят? ..“

Вероятно се чудите каква е трудността при тази ситуация? Дете без братя и сестри ще порасне и ще създаде свое семейство. Той или тя ще има съпруг / съпруга, с когото заедно ще преодоляват трудностите и несгодите. Но партньорът никога няма да запълни липсата на брат или сестра. Това е човек, който е минал през грижите на родителите ви с вас, през същото трудно или безгрижно детство. Съпругът отскоро присъства в живота ви и не го познава напълно, както вие и вашите братя и сестри са го виждали от раждането си.

Като цяло, през последните няколко години вече не е модерно да живееш рамо до рамо с друг човек, да се кълнеш в любов до гроба и наистина цял живот да разполагате с едно единствено нещо. Съпругът може да си отиде по всяко време, ако счете това за необходимо. Може да не иска да ви помага в трудни моменти. Виж, с роднините е различно.

Братът… сестрата… те са завинаги. Това е за цял живот. Ще имате приятели, помощници, изповедници и закрилници. Те ще ви помагат всеотдайно, както и вие на тях, когато имате нужда от това. Ще бъдете заедно завинаги, докато един от вас умре. И едва тогава ще се спуснете до нивото на единственото дете в семейството.

Източник: Факти

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *