img
Home / От мрежата / Проф. Ангелов: В момента няма управление на здравната криза, а хаос и произвол

Проф. Ангелов: В момента няма управление на здравната криза, а хаос и произвол

/
/
/
460 Views

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изказа несъгласието си с начина, по който се управлява здравната криза в момента в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

„Много гръмки са думите на служебния здравен министър за „чудовищната смъртност по време на пандемията“. Няма нищо лошо да се разследват причините за високата смъртност, те трябва да се разследват и трябва да си направим изводите, за да можем да взимаме правилни решения за бъдеще. Преди време Кацаров обяви, че хора не умират от коронавирус, а с коронавирус.

Такива изявления трябва ли да се разследват? Трябва ли да се разследват хора, които казват: „Аз имам съмнение във ваксините“? Тези странни тези разколебаха българите. Ние много дълго време се борехме именно с такива тези“, каза проф. Ангелов

Професорът каза още: „В момента няма управление на здравната криза. Виждам един административен хаос и произвол на министерството на здравеопазването“. Проф. Ангелов даде като пример няколкото промени на една и съща заповед за румънските граждани.

„Крайният резултат е стопиране на ваксинационната кампания. Тя в момента е пред изчерпване. Хората не искат да се ваксинират. А министърът казва: „Имам съмнение във ваксините“. Ние ваксинирахме по 35 000 души дневно“, допълни той.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *