Рашков попиля Борисов: Правителствената резиденция не е строена, за да се водят плеймейтки там

Рашков попиля Борисов: Правителствената резиденция не е строена

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков сподели за пореден път възмущенията си от действията на бившия министър-председател Бойко Борисов.

В предаването „Неделя 150“ по БНР Рашков заяви, че недоумява как може един български премиер да спи с около 2-3 млн. евро в спалнята?

Вътрешният министър отбеляза, че правителствената резиденция е построена от данъците на българските граждани и не е там, за да се водят плеймейтки.

„Защо новият шеф на ДАНС е могъл да работи 20-30 години в областта на националната сигурност, а сега да не може? Който иска може да издига кандидатури, но подписът за Димитър Георгиев е на Борисов. Той, възползвайки се от тези структури като бухалки, поднесе главата на този човек да бъде освободен.

Тези служби трябва да служат на интересите на обществото, а не да се прекланят пред силния на деня. Ще трябва цял мандат на едно редовно правителство, за да изясни проблемите, които Борисов е причинил“, коментира Рашков.

Рашков коментира и скандала с подслушването на политици от опозицията по време на управлението на „Борисов 3“.

Той смята, че в момента от ГЕРБ са изнервени и не са те хората, които ще казват кога да се изнася информация по темата.

„Възложил съм вътрешно-ведомствена проверка. Надявам се следващия месец колегите да приключат. Не мога да се ангажирам със срок. Работата е доста и една прецизна проверка изисква време“, разясни Рашков.„

Според него е труден въпросът българските политици да не ползват МВР за политически цели.

„Това ведомство е огромно, събира се голям обем информация. В този смисъл мога да кажа, че е добре политиците да не се намесват в работата на това ведомство, както и на ДАНС. Служителите на Министерството по закон за деполитизирани и не могат да се изпълняват политически поръчки. Друго е живият живот“, каза Рашков и подчерта, че тези служби са се превърнали във фабрика за компромати. Министърът увери, че ще положи усилия да се ограничи тази практика, доколкото това зависи от МВР.

„Струва ми се, че това е дейност на българската прокуратура, собственост на бившия премиер Бойко Борисов“, каза още Бойко Рашков.