Разкриха подробности за смъртта на 15-годишното момиче в Търново

Разкриха подробности за смъртта на 15-годишното момиче в Търново

Международен паспорт, накъсан на дребни парчета е намерен на скалите до безжизненото тяло на 15-годишната Ипек, разкриха от прокуратурата във връзка с разследването. Все още се изяснява дали е паднала, бутната или е скочила.

„Може да се дължи на много неща, може тя самата да го е накъсала преди да извърши акт на самоубийство, може нещо друго да се случило в тази фамозна къща на алпиниста, възможно е да е имало проблеми в семейството и тя да е планирана бягство, но на този етап не разполагаме с информация, а и с оглед на следствената тайна трябва да преценим обстоятелствата, които могат да бъдат изнесени“, каза наблюдаващият прокурор Радослав Косев.

Трупът е намерен около 18.30 ч. вчера от случайно преминаващи младежи на скалния венец, под Дом на алпиниста.

„Разследването се води по чл.115 от НК за умишлено убийство, но към момента не можем да потвърдим, че става дума за такова. Работи се по всички версии – нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено престъпление“, уточни говорителят на окръжна прокуратура Илиян Благоев. Той посочи, че окръжна прокуратура към момента не е задържала никого, нито има привлечено обвиняем.

Резултатите от аутопсията все още не са готови, затова от прокуратурата не са категорични за причината за смъртта. При първоначалния оглед са открити наранявания, които вероятно са вследствие от падането. Не са констатирани други следи от насилие.

Ипек е била видяна последно в сряда сутринта около 7.30 ч. в Горна Оряховица, където се е срещнала с момиче, нейна позната, съобщава „24 часа“.

„Има следствена версия, че може да става дума за убийство или за самоубийство, провокирано от връзка на момичето с 40-годишен мъж от селото, но на този етап не разполагаме с достоверна информация, която можем да споделим“, каза още Радослав Косев.

Извършени са множество действия по разследването, включително и разпити на свидетели.