Разкритие: Ето кой близък до Бойко Рашков е топлата връзка с Васил Божков

Разкритие: Ето кой близък до Бойко Рашков е топлата връзка с Васил Божков

След назначаването му за директор на Главна дирекция Национална полиция Венцислав Кирчев е и ИНКАСОТО на Бойко Рашков, пише crimesbg.com. Близки до Кирчев споделят, че почти всяка седмица той отчита значителни суми пари на министъра си (Бойко Рашков), които получава от криминалния контингент.

Мръсните пари препирани от Рашков са от контрабанда на цигари, като вместо да бъде преустановен канала, Рашков на практика осигурява чадър.

В средата на 2021 година скандално известния Марин Димитров по прякор „Ярата“ от Хасковско приема поръчката на Васил Божков да помага на Бойко Рашков в борбата му срещу главния прокурор.

Марин Димитров е и човекът, който подаде сигнала до Бойко Рашков срещу Бойко Борисов, че е заплашил бившия шеф на Фонд Земеделие с думите за месокомбината.

Това дава зелена светлина на Димитров да прокара за директор на Областната дирекция в Хасково на предна линия неговия човек Венцислав Кирчев който е и познат на Васил Божков, като с това да бъде сложена ръка на всички контрабандни канали идващи от и за Турция и в същото време да бъде изпълнена волята на Божков.

В знак на благодарност Васил Божков финансира синът на Марин Димитров, както и го назначава на работа в свързана с него фирма. Именно той е човека, който напълно незабелязан от полицията и прокуратурата пътува често до Дубай, където се среща с „Черепа“ и пренася различни суми пари до България, някои, от които в банкови карти с цел финансиране на престъпна дейност и контрабанда и най-вече за подпомагане на Бойко Рашков.

След като Венцислав Кирчев поема областната дирекция на МВР в Хасково по разпореждане на Бойко Рашков той е преносителя „ръководен“ от Марин Димитров и синът му. Полицейски служители от Хасково твърдят, че Марин Димитров и синът му са забелязвани да бъдат чести гости на Кирчев на работното му място.

Веднага след като Бойко Рашков става вътрешен министър и в редовното правителство, Марин Димитров провежда няколко срещи с него, с цел да бъде договорено назначението на Кирчев за директор на Националната полиция, както и парите, които Рашков трябва да получава от Божков.

Запознати с информацията твърдят, че Елена Фичерова е свързана с  лобираните от Марин Димитров назначения.

Първоначалната сума пари, която е получил Рашков за да назначи Кирчев за директор на Хасково е финансирана от небезизвестния контрабандист Стойчо Захариев, който получава парите от скандалния лихвар от Хасковско „Мъро Дебелия“.

Ще припомним, че Стойчо Захариев притежава няколко нелегални фабрики за цигари в България и Испания, като по разпореждане на Бойко Рашков информацията за местата и фабриките в Испания е покрита от служителите на ГДБОП.

След като Бойко Рашков назначава Венцислав Кирчев за директор на Националната полиция, Марин Димитров започва да го посещава в София всяка седмица по два пъти, като повода за срещите му с него са координиране на атаките и действия свързани с главния прокурор от страна на Васил Божков.

Синът на Марин Димитров в началото на месец март 2022 година пътува до Дубай и по поръчка на Венцислав Кирчев провежда среща с Васил Божков и връща обратно в България писмените сведения, подписани от Божков, които да послужат за ареста на Борисов. За всичко това Венцислав Кирчев е бил пряко натоварен от Бойко Рашков.

Източник: Блиц