Ромите от Факултета: Министърът да дойде и да ни оправи заплатите, че са много мижави

Ромите от Факултета: Министърът да дойде и да ни оправи заплатите че са много мижави

Много е добре да има министър по ромските въпроси, за да помага, да няма скандали, да има човек, който да ни защитава и да ни упъти.

Нас само ни тъпчат, отвсякъде сме притиснати. Това коментира жител на столичния квартал „Факултета“ пред камерата на Нова тв във връзка с идеята на Слави Трифонов да има отделен министър по ромските въпроси.

Ако дойде тук министъра, ще му кажа да има работа и хубави заплати. То какви са тия мижави заплати!? Ние работим за стотинки. Проблемът е до парата. Парата прави човека. То ако ще е така, по-добре да стоим вкъщи, вместо за стотинки, допълни човекът.

Ако министърът дойде, ще му кажа да ни оправи заплатите. Какви са тия 600 лева? Че ние работим цял месец за тях, а може ли да изкараш цял месец с тези пари, това нормално ли е!? Трябва да ни се обърне внимание, потвърди и друг жител на квартала.

Слави Трифонов е разумен човек и щом е решил, че трябва да имаме отделен министър, значи така трябва да бъде, коментира друг човек.

Бихме помолили министъра да осигури жилища за живеене на най-бедните роми, защото те наистина няма къде да живеят. Те затова правят гета. Второто е, да се обърне внимание на родителите да учат децата си. Нека министъра да дойде във „Факултета“ и да види какъв ни е живота, посочи млад мъж.