Росен Петров: Комунистите милееха за народа, а демокрацията го обрече на мизерия!

Росен Петров: Комунистите милееха за народа а демокрацията го обрече на мизерия!

Росен Петров е един от онези, които не хулят комунизма, а напротив – възхвалява го и оценява всичко, което е направено тогава, разбра Е новини!

Днес е много модерно да се плюе по тоталитарния режим и да се обвиняват за всичко случващо се в България комунистите. Не една и две известни личности се изказаха именно в тази насока, но не и Росен Петров.

Мнението на водещия на „Операция: История“ по Bulgaria On Air е малко по-различно. Той има положително становище относно времето преди 1989 г. въпреки цялата пропаганда, която се изсипва в последните 30 години.

„Комунистите милееха за народа много повече от сегашните партии, които се пишат демократични. По време на социализма имаше 200 семейства партиен елит и 20 Мерцедеса. Единственото хоби на богатите беше да ходят на лов. Сега свръхбогатите са над 20 000, пълно е със скъпи коли по улиците, а народът мизерства и живее много зле.“ – смята Росен Петров, пише Faktor.bg.

Той осъзнава, че много хора ще го обвинят, че се опитва да реставрира комунизма и ще го намразят, защото днес е модерно да се мрази този режим, но тв водещият не може да се криви душата. Бил е на 19 г.. когато идва демокрацията и това му стига да направи разликата с днес.

Росен Петров оценява това, което направиха комунистите в България

Росен Петров има кратка политическа кариера зад гърба си. Той беше депутат от „България без цензура“ на Николай Бареков.

Към днешна дата обаче 50-годишната бивша дясна ръка на Слави Трифонов се е върнал към телевизията и не иска и да чува за политика.

„Съжалявам, че напуснах телевизията заради политиката. Политиката не е за мен, там не можеш да говориш така, както в журналистиката.“ – споделя Петров, пише Offnews.bg.

Очевидно бившият сценарист е огорчен от мръсните игри в политиката. Той е очаквал, че се работи за народа, а истината, която е видял от първо лице, се е оказала съвсем различна.

Източник: 365 Новини