С този лесен трик ще забравите завинаги за плевелите

С този лесен трик ще забравите завинаги за плевелите

Искате да се отървете от плевелите в градината, но не искате да използвате агресивни химикали? Представяме ви фантастична домашна рецепта, която наистина действа.

Този домашен унищожител на плевели се приготвя изключително лесно. Трябват ви само 3 съставки, които много от вас вероятно вече имат у дома.

Убиец на домашни плевели

Сега не е нужно да се притеснявате от попадането на химикали във вашата красива градина и изобщо не трябва да се притеснявате, че вашите плодове и зеленчуци няма да бъдат здравословни. Най-хубавото е, че това средство наистина работи!

Необходими съставки:

3,8 л оцет
1/4 чаша препарат за миене на чинии
2 чаши английска или обикновена сол

Ще ви е необходима и по-голяма спрей бутилка. Безопасно е да се пръска там, където се движат животни или дори деца.

Никога повече няма да се притеснявате за вдишването на вредни химикали или за прогонване на полезните насекоми от вашата градина.

Как да направите сместа?

Първо изсипете солта в бутилката. След това, добавете оцет. Разклатете солта и оцета. Най-добре е да го оставите да престои около час, за да се разтвори напълно солта.

Можете да добавите препарат за миене на съдове. Когато всички съставки се комбинират, разклатете ги отново. След това, сместа е готова за използване. Може да отнеме до 24 часа, докато плевелите изчезнат напълно.

Внимавайте да не напръскате тревата или растенията около плевелите, тъй като те също ще загинат.
Всичко, до което този домашен спрей срещу плевели се докосне, ще умре, така че бъдете изключително внимателни!

Също така, не забравяйте да използвате спрея в слънчев ден, тъй като слънцето е необходимо, за да помогне за унищожаването на плевелите.

Източник: Актуално