Слави Трифонов е взел своето решение, тъжно е

Слави Трифонов е взел своето решение тъжно е

В навечерието на предсрочните парламентарни избори в партията на Слави Трифонов се задава рокада на върха. Лидерът на “Има такъв народ” щял да предаде председателския пост на сценариста си и зам.-председател на ИТН Тошко Йорданов.

Слави обмисля да е почетен председател, разкриха бивши депутати от ИТН, цитирани от „Труд“. Така Йорданов ще влезе в ролята на Мустафа Карадайъ, а шоуменът да поеме функции като почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Йорданов бил доказал своята лоялност към председателя и умеел да отбива медийните атаки. Стратегията на ИТН щяла да остане непроменена, защото се доказала като печеливша. Хората на Трифонов ще продължат да бъдат “царе на мълчанието”. Причина за рокадата на партийния връх било здравословното състояние на Трифонов.

По време на краткия живот на 45-eто Народно събрание, Слави положи клетва онлайн, тъй като бе с коронавирус. Карантината му изтече, но той така и не се появи нито веднъж в пленарната зала. Прави впечатление, че от месеци той не води и шоуто си по Телевизия 7/8. Още от самото начало Тошко Йорданов бе човекът, който обикаля структурите заедно със секретаря на партията Виктория Василева. Тя е единственият човек в ИТН с партиен опит, натрупан в годините на силния СДС.

Йорданов на няколко пъти предизвика негативната реакция на медиите с крайните си изказвания като това за “Крумовите закони”, а чрез сайта на партията се наложи да се извинява на депутатка от ГЕРБ. Непосредствено преди изборите няколко структури на ИТН като тези в Плевен и Бургас, а по-късно и в Дупница и Кюстендил, обвиниха Йорданов в подмяна на каузата на партията и политически произвол.

За Слави обаче той е един от най-верните му хора, когото шоуменът не би сменил с никого друг. В момента партията на Слави оглеждат листите и подготвят съществени промени в тях.