img
Home / Жълта зона / Слави заклал 200 кг прасе в чест на Борисов

Слави заклал 200 кг прасе в чест на Борисов

/
/
/
593 Views

Отношенията между Слави Трифонов и Бойко Борисов невинаги са били вражески, а в близкото минало чалга политикът давал всичко, за да се пише приятел на бившия премиер. Подробности за преживяванията им заедно лидерът на ГЕРБ даде лично през миналата седмица по време на партийна сбирка във Варна, излъчвана на живо във фейсбук страницата му.

„Вие знаете ли, когато ме е водил в Учиндол да се изфука пред майка си и сестра си, че сме приятели – заедно с жените си бяхме, аз го возех? Майка му и сестра му – прекрасни хора. Единственият спор, който сме водили, кой е от по-бедно семейство. Аз от Банкя, той от Учиндол. Тогава той знаеше ли ме кой съм? Ходехме си по рождени дни, кина, ресторанти… години наред.

Какво ви става, бе, хора? Като идвахте у нас, не бяхме терористи. Значи сте съучастници и наказанието е едно и също!“, изригна Борисов по време на срещата със симпатизанти. Думите му бяха предизвикани от реплика на Тошко Йорданов от ИТН, който на въпрос, дaли бихa учacтвaли в прeдизбoрeн дeбaт c лидeрa нa ГEРБ Бoйкo Бoриcoв, отговори:

„Aмeрикaнцитe c тeрoриcти нe прeгoвaрят. Ниe cъщo“.

Истината е, че и съседите на Трифонов в Учиндол имат кристално ясни спомени как преди време канил Борисов в родния си дом дори на семейни празници. Дядо Илия, бивш съсед на Дългия, който бил изключително близък другар на покойния баща на Слави – бай Тодор, и редовно ходел на гости у тях, едва ли някога щял да забрави как Бойко Борисов дошъл да отбележи Коледа с тях и се държал повече от любезно и народняшки с хората.

Пред тв репортери възрастният човек разказа, че семейството на Трифонов гледали в двора си 200-килограмово прасе. Заклали го специално за пристигането на експремиера в селото, за да го гощават подобаващо. „Тогава идва и Бойко Борисов. Като празнувахме Коледа и идва – пихме, ядохме на воля“, разказва дядо Илия.

После настъпва повратният момент в дружбата им.

През 2010 г. Борисов направи сензационни разкрития в предаването на Сашо Диков по Канал 3, че Слави му е поискал 50% влияние в ГЕРБ. На практика това означавало при определянето на министри един да се посочва от него и един от Слави Трифонов. Казах му: „Съжалявам. Това не може да се случи“… И действително всяка вечер, всяка вечер… Видя как се държа Трифонов с президента Първанов, с Румен Петков, а срещу мен – само скечове. Но аз съм свикнал на всякакви атаки“, коментира премиерът.

Тогава той загатва и че е отказал на Трифонов да се отреди терен за строителство на място, което по градоустройствен план е предвидено за друго. „Съжалявам, защото бяхме приятели и без никакъв повод се настрои максимално остро срещу мен“, казва през далечната 2010 г. Борисов по адрес на Слави.

Източник: Ретро

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *