Случи ли се това нещо с нокътя ви, може да получите инфаркт!

Случи ли се това нещо с нокътя ви може да получите инфаркт!

Лекари и учени са стигнали до притеснително заключение. Всички сме наясно, че тялото ни по един или друг начин ни сигнализира, когато нещо лошо се случва с организма нещо лошо се случва с организма ни.

Експерти след дълги проучвания стигнаха до извода, че едно специфично състояние на ноктите ни може да предвещава нещо много страшно. Според учените то може да подсказва, че скоро ще получите инфаркт или инсулт или пък най-малкото просто ще имате сърдечни проблеми.

Учените от Американската академия по дерматология са стигнали до извода, че, ако по ноктите ви се появят червени или пурпурни линии, то това може да е ранен признак на сърдечно заболяване.

„Най-известните признаци на предстоящия инфаркт са болки в гърдите, затруднения в дишането и замаяност. Но един доста необичаен симптом може да бъде предвестник също на нещо такова – промяна на вашите нокти”, казват експертите.

Те отбелязват, че предупреждението, което се вижда на ноктите, може да се появи още преди да има типични симптоми за нещо сериозни. Специалисти подчертават, че линиите върху ноктите са предупреждение, особено, ако те се появят сами, без да сте прещипали нокътя си например или да сте направили нещо.

Представители на Американската академия по дерматология добавят, че линиите, показващи сърдечни проблеми, приличат на „фрагмент, забит под нокътя”. Ако има повишаване на температурата на пръста, то определено трябва да се консултирате с лекар.

Експерти добавят, че редовното, но умерено физическо натоварване и балансираното хранене са най-добрата превенция срещу сърдечните заболявания. На първо място те вярват, че всеки човек трябва много внимателно да контролира приема си на сол.