Снахата на Доган брои 10 бона за стволови клетки на внуците му

Снахата на Доган брои 10 бона за стволови клетки на внуците му

Между 5 и 7 хиляди лева е платила снахата на Ахмед Доган – Памела, за съхранение на стволови клетки от пъпната връв на наскоро родената си дъщеря Ноел, проучи ПИК.

Внучката на почетния председател на ДПС се роди на 10 март, а по-миналата неделя младото семейство ѝ организира първото парти – погачата, която се прави на 40-ия ден от раждането.

Памела и мъжът ѝ Демир Доган много държали на процедурата, за да са спокойни за здравето на дъщеря си в бъдеще. Цените в банката за стволови клетки, която са избрали, започват от 4300 и достигат до 7000 лева според това за колко години родителите искат материалът да бъде съхраняван – дали 20, 25 или 30.

Най-вероятно на същата тъканна банка семейство Доган е поверило за съхранение и стволови клетки от пъпната връв и на сина им Адмир, който се роди през декември 2018 г. Ако е така, то загрижените родители са се бръкнали с поне 10 бона, тъй като при втори или следващ договор компанията дава специални отстъпки.

Кръвта от пъпната връв представлява най-богатият източник на милиарди мощни стволови клетки, които могат да заздравят, регенерират организма и дори да спасяват човешки животи. Съхраняване на стволови клетки е процесът, чрез който тази безценна кръв от пъпната връв и плацентата се събира и нейното евентуално използване в бъдещи терапии със стволови клетки.

Източник: Ретро