Соня Колтуклиева: Не е сигурно кой първи ще се запознае с бай Ставри…

Соня Колтуклиева: Не е сигурно кой първи ще се запознае с бай Ставри…

През 2013 г. Делян Пеевски обеща на Ахмед Доган и Сергей Станишев да вкара Бойко Борисов в затвора. Промениха закона, направиха го директор на ДАНС, но той не успя да си изпълни заканата.

За сметка на това Държавният департамент и финансовото министерство на САЩ осъдиха Делян Пеевски на финансова смърт и го вкараха в зандана на страха – до края на живота си няма да е свободен и спокоен, няма да знае откъде ще му дойде следващият удар.

През 2021 г. Бойко Рашков обеща на Румен Радев да вкара Бойко Борисов в затвора. Извадиха от нафталина следователя от комунистическо време, неуспял кандидат за главен прокурор, безславен началник на Националното бюро за контрол на подслушванията и му дадоха почти неограничена власт.

Докато Бойко Рашков изсмукваше, като кал изпод ноктите на нечистоплътен хайлазин, стари истории и съчиняваше от тях петоразредни кримки, излязоха наяве имоти, имоти, имоти… за които Бойко Рашков-Баровеца с 12-те клозета, обясни, че много били работили с жена му, та затова… Верно ли, бе?! То колко народ е работил, колко хора са изкарвали пари не само от държавни заплати, пък не разполагат с 19 имота, резиденции и крайморски апартаменти.

Някой ден, когато не културистът от Дубай Спецов е шеф на НАП, някой ден, когато има нормално, а не еничарско правителство, някой ще направи ревизия на паричните потоци и произхода на средствата на Бойко Рашков и неговата съпруга-нотариус. И тогава вече не е сигурно кой първи ще се запознае с бай Ставри.

…Та, докато озлобеният Румен Радев, неглижиран в Европа и приеман с някаква симпатия само от президента Путин, раздава постове и жонглира с обещания, само и само да „изчегърта” бившия 3-мандтен премиер, Бойко Борисов получава подкрепа от Европейската народна партия и от турския президент. След срещата Борисов-Ердоган много следизборни сметки ще се объркат и нищо няма да е, както си го мислят някои расли-недорасли политици и техните кукловоди.

Това е положението.

Дали на мен ми харесва или не, дали на вас ви харесва или не… истината е в тази дзен-поговорка: „Ако разбираш – нещата са такива, каквито са. Ако не разбираш – нещата са такива, каквито са”.

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева