Стана ясно кой е замерял Петков със снежни топки на Шипка. А снощи бе освиркан и след зарята в София / ВИДЕО

Стана ясно кой е замерял Петков със снежни топки на Шипка. А снощи бе освиркан и след зарята в София / ВИДЕО

Разкриха кой замери премиера със снежни топки навръх 3-ти март на Шипка.

Русенец се оказа един от хората, хвърляли снежни топки по премиера Кирил Петков на Шипка по време на тържествата за Националния празник 3 март.

Пепи Иванов, който е привърженик на партия „Възраждане“, сам се похвали с действията си с пост в социалната мрежа, предава Русе Медиа.

Русенци, които познават младия мъж като инициатор на благотворителни кампании, са изненадани от случилото се. Част от хората смятат, че поведението му е в противоречие с идеята на помагаш на хора в нужда. Именно Пепи Иванов заедно с приятели от няколко години организира акции „Зарадвай възрастен в нужда“, като със събраните средства закупуват и разнасят хранителни продукти на хора в затруднено положение.

Заради инцидента на Шипка министърът на транспорта Николай Събев обяви във фейсбук, че е поискал оставката на шефа на НСО, тъй като служителите на НСО на място не са реагирали адекватно и не са задържали извършителите.

Същото мнение изказват и привърженици на премиера Кирил Петков, според които е трябвало НСО да се намеси, тъй като както са хвърляни снежни топки, така е можело да хвърчат и камъни. А това вече би създало сериозна опасност за присъстващите официални лица на церемонията.

Софиянци крещяха снощи „оставка“ и „Киро е позор“

Видеоклипове в социалните мрежи показват че премиерът Киро е изпратен с викове и освирквания

Въпреки че е имало представители на националните медии никъде не бяха излъчени кадри на протестиращите граждани.