Стефан Янев отвори вратата за излизането ни от НАТО и ЕС

Стефан Янев отвори вратата за излизането ни от НАТО и ЕС

Политологът Цветанка Андреева направи изключително интересно изказване, свързано с днешното отстраняване на Стефан Янев от позицията на министър на отбраната.

Както е известно, днес премиерът Кирил Петков официално поиска оставката на Янев. Самият генерал потвърди, че няма как да бъде част от това правителство и оттеглянето му стана факт.

Според Цветанка Андреева, Стефан Янев ще оглави бъдещата партия на президента Румен Радев и е много вероятно той да бъде следващият министър-председател. Тя заговори и за излизане на България от НАТО и ЕС.

„Внушавайки убедено, че има български интерес, различен от Европейския и атлантическия, Стефан Янев практически отвори вратата за излизането ни от НАТО и ЕС. Симптоматично е самочувствието, с което Янев влиза в конфликт с Кирил Петков и дори с позицията на Никола Минчев.

И тук идва логичният въпрос – каква дългосрочна цел преследва Янев?

Вероятността той да е готвен за следващ премиер и шеф на партията на Радев е видим сценарий. Янев и Радев са близки като идеи и действия от първия мандат на президента“, обясни Андреева.

И това е интересно: СТЕФАН ЯНЕВ стартира нова партия на 3 март