Супер трик с лимон и аспирин, който всеки трябва да знае

Супер трик с лимон и аспирин който всеки трябва да знае

По време на карантината, наложена заради разпространението на коронавируса, много хора останаха по домовете си. Посещението на разкрасителните салони е сведена до минимум, а мечтите за времето, в което свободно ще можем да се разхождаме и пътуваме са на максимум.

Сега ще поговорим за невероятен трик, който ще ни спаси от голяма неприятност, свързана с кожата на краката ни.

За целта ще ни трябват само няколко таблетки аспирин и един лимон, а резултатът ще е „Уау!“.

И така – навън все още е забранено да се излиза свободно, а градусите далеч не позволяват носенето на сандали и отворени обувки.

Но мечтаейки за свободата, пътуването и топлите градуси трябва лека-полека да започнем да се подготвяме. А всяка жена знае, че краката, педикюра и петите й са неизменна част от лятната й визия.

Но ако имате суха, неприятна и люпеща се кожа на петите, то това е вашето спасение.

Всичко, от което се нуждаете, са 10 таблетки аспирин и лимон.

Първото, което трябва да направите, е да натрошите таблетките аспирин до прахообразно състояние. След това изстискайте 2 супени лъжици лимонов сок и разбъркайте всичко.

Не е за вярване какво се случва, ако добавите аспирин към прането

Нанесете аспирин-лимонова смес върху стъпалата си и масажирайте нежно за 15 минути. През това време ще започне реакция на сместа, в резултат на което кожата на краката ви ще стане значително по-мека, а мъртвата и напукана кожа ще „падне“.

Напукани пети – как лесно да се отървем от тях?

След края на масажа изплакнете краката. Ако имате четка за крака или пемза, то използвайте я, за да отстраните още по-добре мъртвата и напукана кожа от петите.

Това е! лесно, бързо, практично, но и икономично.

Не само ще се сдобиете с кадифено нежна и гладка кожа на петите, но и ще ги гарантирате прекрасна основа за един шеметен педикюр.