Таня Станева директно от Киев: Бягаме към бомбоубежищата, молете се за нас

Таня Станева директно от Киев: Бягаме към бомбоубежищата молете се за нас

До онзи ден Москва уверяваше по всякакъв начин, че западните медии лъжат, че се готви за атака на Украйна. За съжаление, западните медии се оказаха прави, а Москва излъга.

Затова много чуждестранни граждани, сред които и много българи, не вярваха, че ще има война и не напуснаха страната, както призоваваха западните страни. Сега те се намират в капан.

Ударени са летища в цяла Украйна.

В Украйна се чуват взривове, от Киев за БТВ говори Таня Станева, режисьор на документални филми за бесарабските българи:

„Засега отидохме на бензиностанцията да напълним колата с бензин, не знам в момента струва ли си да се излезе от града. Току що свършиха сирените и даже имаше коли, които ходят с високоговорител и призовават за криене в бомбоубежище.

Сега решаваме какво да правим, събрахме документи, дрехи, знам че ще пътувам за село, но сега или по-късно, не знам. Много коли излизат. Това става не само в Киев, а и в други градове. Изпитвам шок, опитвам се да не се паникьосвам. Президентът каза: „без паника, армията контролира всичко, не излизайте на улицата, търсете бомбоубежища“. Въведоха военно положение, което знаете какво означава. Засега е така.

Имам село, където да се скрия и викам приятели и близки, отварям си къщата за тях и сега ще решим какво да правим, телефонът ми „гори“, почти не сме спали.

Може да се скрием в метрото, но и във всяка по-малка маза е също по-безопасно. Чуват се взривове. Само Господ може да ни помогне, молете се за нас!“ – призова жителката на засегнатата столица.