Тошко Йорданов: Ако народът иска да бъде изчегъртан моделът на ГЕРБ, нека да излезе и да гласува

Тошко Йорданов: Ако народът иска да бъде изчегъртан моделът на ГЕРБ нека да излезе и да гласува

Дясната ръка на Слави Трифонов коментира работата на служебните министри и отправи ясно послание към българите за предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Трима министри похвали зам.-председателя на „Има такъв народ” Тошко Йорданов. В коментар за работата на служебното правителство той даде висока оценка на министрите на икономиката – Кирил Петков, на финансите – Асен Василев и на вътрешните работи – Бойко Рашков.

Утре ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на „Има такъв народ“ за предсрочните избори на 11 юли, каза за БНР Йорданов. Той подчерта, че политическата сила няма да прави коалиция с „партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС или с подкрепящи партии на ГЕРБ“:

„Вариантите са всякакви. Спрямо резултати от изборите ще постъпим правилно. … Ако българският народ иска да бъде изчегъртан моделът на ГЕРБ, нека да излезе и да гласува“.

Тошко Йорданов обясни, че партията има планове за действие, но те ще станат ясни, след като се видят резултатите от вота през юли.

„Може да се каже, че българското гражданско общество и САЩ са партньори на полето на демокрацията, мненията им съвпадат. Санкциите на САЩ са след това, което направи българското общество“, коментира още в „Неделя 150“ той. Йорданов подчерта, че информацията за санкционираните лица е имало и в българските медии, но официалните органи са се правили, че това не се случва, пише standartnews.com.