Това е Александър, признал за убийството на Фани. Прокуратурата с нови подробности / СНИМКИ

Това е Александър признал за убийството на Фани. Прокуратурата с нови подробности / СНИМКИ

Ревност е основният мотив за убийството на 28-годишната Фанка, по който работят разследващите. Криминалисти откриха тялото на младата жена, заровено в барака в необитаема къща.

По първоначални данни, бившият съпругът на жената Александър Пашов (мъжът в средата, който е с качулката) е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление.

В момента разследващите са в дома на Пашов, научи GlasNews.bg.

Пред кметството в с. Пъдарско се провежда брифинг за убийството на Фанка Атанасова. Изявление дават Ваня Христева, окръжен прокурор и Васил Костадинов, директор на ОД на МВР-Пловдив. Кметицата на село Пъдарско също изказа най-искрени съболезнования на семейството. „Никой човек не съжалява по насилствен начин да изгуби живота си“, допълни тя.

„В един период от време тя не живееше с него и беше в Пловдив и от известно време се премести тук с майка си. Какво да кажа за нея – много кротка и много възпитана жена. Днес една грижовна майка беше лишена от възможността да се грижи за децата. Такъв случай до сега не помня да е имало“, допълни още Мария Вълева.

Кметицата каза и че, мъжът не е бил конфликтен.

„Имали сме нормални отношения като съседи. До сега не са постъпвали оплаквания да е бил агресивен. И тя не е подавала сигнали до мен нито устно, нито писмено“, каза още Вълева.

Припомняме, че 28-годишната майка на две деца бе открита мъртва днес в изоставен гараж.

 Фани Атанасова тръгнала в петък сутринта за работа с микробус от Пъдарско до Раковски.

Не се явила на работното си място и работодателят й започнал да я търси. В района на водоем е открит бусът и личните й вещи – дамска чанта и счупен мобилен телефон. Полицията обяви жената за издирване, а по-късно задържа мъжа й като го заподозря в убийство.

Младата жена има две деца – момче на 14 г. и момиче на 8.