Три деца от различни жени делят милионите на Евгений Бакърджиев (СНИМКИ)

Три деца от различни жени делят милионите на Евгений Бакърджиев (СНИМКИ)

Синият вицепремиер остави имоти, хотели и фирми за милиони левове.

Между трима ще бъде разделено наследството на бившия вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, който почина внезапно през миналата седмица. За пай от имането му ще се борят трите му деца – двама синове и една дъщеря. И тримата наследници на политика са от различни жени, но са изключително близки и войни досега между тях за вниманието на баща им не е имало, разбра Е-новини.

От близки до Бакърджиев, който остава в историята и като човека, инициирал разрушаването на мавзолея на Георги Димитров, стана ясно, че е издъхнал след тежък кръвоизлив по време на коремна операция. Преди смъртта си е изпаднал в кома.

Емблематичният за прехода политик постъпил в ИСУЛ за лапароскопска интервенция, без да подозира, че ще е нещо сериозно, около 4 месеца, след като изкарал тежък Ковид. Коронавирусът при него отключил странични ефекти и предизвикал кръвоизлива и спиране на сърдечната дейност. Когато постъпил за операцията, вече не е бил болен от китайската зараза, потвърдиха негови близки.

Миналата година Бакърджиев влезе в окото на медийната буря, след като се разбра, че е започнал строеж на луксозен хотел на първа линия в Приморско, като инвестицията за мащабния проект бе направена от неговата фирма „ЕваниБилд“. Чрез нея той притежаваше и множество апартаменти, помещения и заведения в топцентъра на София. Покойният политик бе собственик и на още няколко дружества с активи и печалби за стотици хиляди левове. Сега всички те ще минат в ръцете на трите му деца.

Най-големият му син, който всъщност е кръстен на него, вече е врял и кипял в бранша и има свой бизнес, свързан със строителство и метали.

Евгений е на 44 години и е финансист по образование. На 28 години пък е неговата сестра Елица, която се занимава с маркетинг и реклама. Най-малък е третият син на Бакърджиев – Божидар, който е на 25. „Само той, като завърши икономика и управление на туризма, реши да следва второ висше в областта на обществените науки. Другите бягат от политиката като дявол от тамян. Всички са тук, в България. Добри са ми децата“, разказваше за наследниците си седесарят.

През последните години Евгений Бакърджиев прекарваше доста време във вилата си в село Желен край Своге и се разтоварваше с цепене на дърва.

„Две неща ме вадят от напрежение, умора и стрес – първо, природата (планината, морето). Нещо по-голямо и по-силно от нас, хората. И музиката. Една опера от Верди или хитовете на Джими Хендрикс са в състояние да вдигнат стена срещу проблемите ми. Разбрах, че и политиката, и бизнесът пречат на бита“, казваше приживе бившият вицепремиер.

Източник: Ретро