Трик в зеленчуковата градина за богата реколта от домати

Трик в зеленчуковата градина за богата реколта от домати

Трик в зеленчуковата градина, който ще ви осигури богата реколта от домати

Към всеки посаден корен домат е желателно да засадите три корена босилек. Ако редовно кършите върховете на босилека, той ще се разклонява и ще произвежда повече ароматни листа и няма да прецъфти твърде рано.

Според опита на градинарите, невенът също действа на доматите като естествена защита и подобрява добива. Засадете в градината с домати и невен. Невенът е лечебна билка. Добър съсед на доматите е и чесънът.

Този трик в зеленчуковата градина ще ви осигури богата реколта от качествени продукти, изпробва 365 Новини.

Около доматите е добре да засадите нисък грах, той доставя кислород в почвата и го прави достъпен за корените на доматите и по този начин служи като естествен тор.

Морковите също имат благоприятен ефект върху доматите, засадени между доматите те ще образуват по-малки корени, но ще бъдат много сладки.

Лоши съседи за доматите са: картофи, краставици и резене, защото техните аромати влияят неблагоприятно върху растежа на доматите.

Доматите също са податливи на заболявания. По тази причина, те не трябва да са близо засадени до картофи и царевица. Доматите не трябва да се засаждат в близост до чушки, тъй като „се конкурират“ за хранителни вещества от почвата.

Около доматите може да засадите маруля, цикория, репички, спанак, магданоз и праз. По този начин пространството около доматите, които растат на височина се използва по-ефективно.