img
Home / Свят / Учени: Извънземните приличат на хора, възможно е да не ги разпознаваме!

Учени: Извънземните приличат на хора, възможно е да не ги разпознаваме!

/
/
/
308 Views

Учените от Оксфорд, въз основа на добре познатата еволюционна теория, направиха предположение за възможната поява на представители на извънземни цивилизации и тяхното поведение. Това беше съобщено на страниците на International Journal of Astrobiology.

Според изследователите извънземните могат да получат хуманоиден вид чрез известен процес, като естествения подбор. Теорията им се основава на аргумента, че най-силната форма на живот оцелява.

Един от авторите на изследването в Оксфорд, Сам Ливайн, каза, че учените в тяхното изследване разчитат на алтернативен подход към хипотетичната астробиология. С други думи, те прилагат еволюционна теория, за да симулират живота в извънземни условия. Експертът нарича това много полезен подход, тъй като подобни модели могат да се прилагат и за силициеви форми на живот, които нямат ДНК или дишат азот.

Благодарение на теорията за извънземен естествен отбор, изследователите са създали модел за извънземна еволюция и са изследвали възможността за сложни форми на живот на далечни екзопланети.

В резултат на изследването учените стигнаха до заключението, че извънземните форми на живот, както и земните, ще оцелеят няколко основни периода и в крайна сметка ще придобият човешки облик.

По-рано британският зоолог Ланселот Борадейл изложи хипотеза, че целият живот на Земята се развива в подобни на раци форми.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *