В Чехия се родили деца, които се раждат веднъж на няколко милиона

В Чехия се родили деца които се раждат веднъж на няколко милиона

Раждането на близнаци винаги е вълнуващо събитие както за родителите, така и за лекарите.

Но в един малък град в Чехия се състояло необичайно събитие, което се случва само веднъж на няколко века.

Когато Александра Кинова разбрала, че е бременна, тя била много щастлива. Бременността вървяла отлично, защото момичето е младо и здраво. Саша се отнасяла много внимателно към ситуацията и когато разбрала на първия ултразвука, че ще има повече от едно бебе, тя го приела спокойно.

В семейството вече се били раждали близнаци, а и с мъжа си се радвали, че ще станат родители на няколко бебета. Но, както се оказало, ги очаквали още новини. След няколко седмици лекарите открили, че жената чака 4 бебета!

Но и тук Александра запазила спокойствие и решила внимателно да се приготви за предстоящото раждане.

Момичето преминало през всички планирани прегледи. И на една от сесиите се открило нещо напълно неочаквано! Лекарите вече са преброили пет бебета. Момичето не можело да се сдържи и избухнало в сълзи. Но не от уплаха, а по-скоро от щастие.

В крайна сметка, не всяка жена вселената избира за такава мисия – пет близнаци се раждат само веднъж на няколко века.

За предстоящата среща с бебетата се готвели много внимателно, както бъдещите родители, така и целият персонал на болницата. Лекари от други градове на Чехия специално дошли в болницата, за да наблюдават раждането на това чудо.

Чехия-петзнаци

Раждането на тези бебета било наблюдавано от цялата страна, защото според статистиката, която се води от 1949 г., такъв случай не е регистриран никога. Александра и съпругът й си родили 4 сина и 1 дъщеря. Нарекли децата със звучни имена – Даниел, Михаил, Мартин, Алекс и Тереза.

А новизпечените родители с много деца получили много поздравления и подаръци, както от местните жители на Чехия, така и от държавата.