В продължение на 4 години измивам лицето си с масло! Щях да започна по-рано, ако знаех какъв ще е резултатът

В продължение на 4 години измивам лицето си с масло! Щях да започна по-рано, ако знаех какъв ще е резултатът

Почистването на кожата играе много важна роля в грижата за нея. Ако този етап се пропуска или претупва, няма да има полза от никакво тонизиране, нито от овлажняване, а само ще навредите на кожата си.

Всички азиатци отдавна използват… олио: премахва всички гримчета и почиства кожата от мазнините. Следователно, те често имат добра кожа.

Днес редакторите ще ви кажат защо е толкова полезно да се измивате с олио и как да подготвите средства за почистване на кожата у дома . Веднага отбелязваме, че тя е подходяща за всички видове кожа, включително мазна. Да, маслото разтваря серума.

Масло за миене:

Аргументи в полза на измиването с масло

Ефективно премахва грима.

Почти всички устойчиви козметики се разтварят добре в мазнините. Дори ако остане нещо от козметиката, остатъците лесно се отстраняват с обикновен памучен тампон. Между другото, BB-кремът може да се измие напълно от кожата само с олио.

Подобрява тена на лицето

Тонът на лицето се изравнява и става по-красив. Това става, защото порите са ефективно почистени – токсините се извличат от кожата. Едно от най-рентабилните некомедогенни масла е рициновото масло.

Кожата не се стяга и не се лющи.

Често има усещане за плътност и сухота след измиване със сапун, пяна или гел. Това е така, защото повечето почистващи препарати измиват естествения мастен слой от кожата. От това, мазната кожа става още по-мазна и сухата – по-суха.

Подмладяване на кожата

В маслата има много антиоксиданти, които се справят със свободните радикали, които имат агресивен ефект върху кожата. Например, витамини А и Е. Също така в процеса на измиване масажирате лицето, което допринася за затягането на кожата.

Кожата се подхранва и хидратира.

Витамините, полезните мастни киселини, съдържащи се в маслото, проникват спокойно в най-дълбоките слоеве на кожата. Освен това кожата ви се почиства, което допринася за по-доброто проникване на кислород.

Така че налейте малко масло в дланта си, за да се затопли поради температурата на ръцете ви. Масажирайте го на лицето си. Оставете за 2-3 минути и изплакнете обилно с обикновена вода. След това избършете лицето с тоник и нанесете крем според вида на кожата.

За да почистите дълбоко лицето си, не измивайте маслото, но вземете хавлиена кърпа, натопете я в гореща вода, натиснете и поставете на лицето си. Дръжте малко време, за да се затопли кожата и да се отворят порите. След това избършете лицето със салфетка. Повторете още 1-2 пъти. Тази процедура може да се извърши 1-2 пъти седмично./ Zdrave.to