Васил Божков със скандални разкрития: Борисов си беше мутра, чекмеджетата не са корупция, а рекет

Васил Божков със скандални разкрития: Борисов си беше мутра

Бойко Борисов си беше мутра през 90-те години. Чекмеджетата не са корупция, а рекет. Това обяви в интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков, видя Е-новини.

„Може би подцених Делян Пеевски. Не очаквах, че е пуснал такива пипала. Малко момченце, дебело. Викахме: „Да му помогнем“. И отгледахме чудовище. Той вика: „Купи „Лафка“, купи тази банка“. Искаше да купим банка „Виктория”. Той тихомълком купи Общинска банка чрез подставени лица. Нея я купи за 30 млн. Като се разрових, видях, че най-главният човек се казва Пеевски“, разказа още Божков, който в момента се укрива в Дубай.

Човек, който спазва законите, трябва да бъде недосегаем, нали така. Законът за хазарта не е писан под моя диктовка. Пеевски го познавам от 2000 г. Тогава ми го прати Царя с едно момче – син на Галя Дичева. Идваха за ръчичка, за да ги науча как се прави бизнес и да ги подпомагам. Бях до време, после ги напъдих. Пеевски отиде при Илия Павлов и оттам се свърза с Доган. Той не е за подценяване. Пеевски се интересува от всички, които изкарват пари. През 2013 г или 2014 г. започна лотарията и ние искахме да използваме „Лафка“ като разпространител, каза в интервюто Васил Божков.

„Пеевски каза, че си назначава главен прокурор и че си купува Нова тв. Мен не ме интересуваше информационната политики, а рекламата. Аз винаги съм бил в добри отношения с властта.

Борисов си правеше устата през мен за нормални неща – това да не казват, това не де показват, това да не пишат. Отказах му. Имаш хиляди приятели, които после не ти вдигат телефона. Не го пожелавам на никого“, допълни Божков.

„Ако не ми бяха взели бизнеса, щях да гледам отстрани аполитично и де факто България нямаше да е същата. Казах неща, които се знаят, но никой не смееше да ги каже. Борисов си беше мутра през 90-те години. Различното е, че сега го има Пеевски“, смята той.

„Аз не съм бил един от тях. Те не взеха нищо от мен, но ми унищожиха бизнеса. Не съм определял правилата. Те определяха правилата и рекета. С Шиши ще се разправям лично, защото държавата няма да може. Той е основният виновник. Ще намеря всичко за него и ще го предоставя на службите. Продаде си имота в България на подставени лица, изнесе милиарди, купи имоти в Мароко и във Виена. Трябва да се даде там, където трябва. Знам го къде е, но не съм го виждал. Той е в Дубай. Зная къде живее, но не ходя там. Може би се избягваме„, сподели бизнесменът.

Божков коментира и съдружника си Георги Попов, който днес пристигна в България:

„Георги Попов няма как да е арестуван. Снощи той беше с мен. Делото на Попов и моето дело вървят заедно. Ако той е екстрадиран, трябваше да съм екстрадиран и аз. Аз съм невинен за тях /бел. ред. съдебните органи в Дубай/. Те приемат, че представените доказателства, аз съм невинен по всички 19 точки.“

Може би ще се върна по време на изборите или след това. Имам два паспорта. Играл съм карти на вързано. Борисов не ме е канил на карти. Не обичам да играя с хора, които не могат да губят. А Борисов не може да губи, разказа още Божков.

Ние знаем, че по телефона се управляваше държавата. Борисов се обаждаше. Той взимаше 20 процента, но това не му стигна. „Левски“ беше абсолютен рекет. Винаги съм подпомагал спорта. Когато ти кажат: „взимаш „Левски“ или приключваш, какво правиш“. Не се правех на балък. Преценявах, че по-добре да останат печалби, за да се запазят работните места. Не съм давал подаръци на Борисов. Когато отида с един джоб пари и се върна с празни джобове, къде могат да останат тези пари?! Не си личи, че носиш нещо. Има хронология на събитията. Чекмеджетата не са корупция, а рекет. Аз не съм отишъл да предлагам. Те ми казаха – или така, или така, каза още Васил Божков.

Източник: Народ