Вежди Рашидов сам проговори, каза истината за свирепата катастрофа

Вежди Рашидов сам проговори каза истината за свирепата катастрофа

Бившият министър на културата Вежди Рашидов разкри истината за жестоката катастрофа, която стана вчера на кръстовището на булевардите „България“ и „Гоце Делчев“.

Става въпрос за инцидента, в който са се ударили три автомобила, а един от тях бе управляван от политика, припомня Е-новини.

„Управлявах лично една баничарка. Бях застанал на булеварда, когато светна зелено, а след това бързо и жълт светофар. Веднага видях отсрещната страна, че два автомобила също тръгват на жълто и се движат срещу мен.

Опитах се да избегна удара, но не успях. Последва сблъсък на автомобил в едно от моите колела и аз се превъртях два пъти по таван.

Младо момиче от другия автомобил ми се притече на помощ и ми помогна да изляза от колата. Благодарен съм ѝ много, което на всичкото отгоре вчера имаше рожден ден.

Ще я намеря, когато изляза от болницата и ще ѝ помогна със средства, ако няма застраховка“, заяви пред колегите от „БЛИЦ“ Рашидов.

Вежди Рашидов катастрофаВеднага след инцидента той е откаран в „Пирогов“, където лекарите са започнали лечение. Пострадал е в главата, на която са му направени няколко шева.

„Имам и няколко счупени ребра. Ударих се тежко при падането, но се надявам да се възстановя. За съжаление се случват подобни инциденти. Благодаря на лекарите за грижите, които полагат към мен.“, добави политикът.

На въпрос как ще коментира твърденията в някои медии, че е шофирал след употреба на алкохол, Рашидов бе категоричен:

„Не употребявам алкохол след направената ми операция от рак на гърлото. След катастрофата бяха взети проби за алкохол от мен, които са отрицателни. Всичко е документирано. Освен това, на кръстовището, където се случи инцидентът, има видеозаписи от камери, така че всичко е ясно.“.