Вижте ги! Двама „хубавци“ свиха кутия с дарения за болно дете / ВИДЕО

Вижте ги! Двама „хубавци“ свиха кутия с дарения за болно дете / ВИДЕО

За изключително нагла кражба сигнализира жена в социалната мрежа. Вчера, ден преди празника на детето, мъж на средна възраст, придружаван от жена, отмъкват кутия за дарения в Плевен.

Средствата се събирали в търговски обект и са били предназначени за лечението на 5-годишната Велинка. Това за съжаление не е единственото посегателство над кутия за дарения на същото дете.

Видео запечатва, как двамата „хубавци“, както ги нарича Надя Бъчварова, най-невъзмутимо отнасят събраните за детето средства. Сигнал е подаден в полицията, а хората се надяват на справедливост.

Ето и целия разказ на Надя:

„Тези „хубавци“ най-спокойно са си тръгнали с кутията за дарения на Велинка вчера 31.05.2021г. в гр. Плевен от обект „Офис Решения на бул.“България 8“, точно преди празника на детето! Нека споделим, за да достигне до повече хора и най-вече до хората, от които зависи присъдата на тези нагли същества!

Вече един от крадците на кутия за Велинка от габровската църква е в затвора и сега се надяваме и тези „хора“ да бъдат наказани, след като вече всичко е предадено в полицията. Ако по някаква случайност се припознаете в това видео и видите самите вие как крадете кутията на Велинка, ще ви кажа само едно!

Молете се да не се срещнем, защото света е малък! Как можахте да посегнете на тази тежка борба. Може би ако имаше закон, който да пази даренията, нямаше да има кражби на дарителски кутии. Примерно, откраднеш кутия, 20г. затвор без значение колко пари има в нея! Сега след като не можеш да докажеш колко пари има в кутията, шанса е много малък да бъде наказан крадеца!

Скоро очакваме делото за измамницата, която злоупотреби с няколко кампании в това число и на Велинка през месец януари, където също очакваме справедливост! Днес е ден на детето! Никое дете не заслужава това зверство! Това бяха пари събирани с любов за здравето и живота на едно малко слънчице, което скоро ще стане на 5 години. Години през които се бори за своя живот и благодарение на дарителите и силния дух на Велинка, лечението не е спирало.

Не разбирам, как може да откраднеш дарение! Точно сега, когато ще са нужни много средства за новото лечение“.

Източник: glasnews

Развръзката: 

Полицията в Плевен задържа мъжа и жената посегнали на дарителска кутия със средства за болно дете. Престъплението бе извършено преди три дни в магазин, а крадците бяха документирани на охранителни камери.

36-годишният Александър от врачанското село Попица е криминално проявен. Той и 49-годишната му приятелка от Балчик бяха заснети да отмъкват кутия с дарения за малката Велина от Бургас, която се бори четири години с тумор в мозъка.

Съучастничката на Александър също е криминално проявена. При кражбата тя отвлича вниманието на служителите, а мъжът, който има увреждане на крака прибира кутията, съобщи Нова.

„Имаше доста средства в кутията. Не мога да кажа размера, защото те са заключени. Никой не е очаквал такова нещо. Това е възмутително“, каза управителката на магазина Камелия Дишева.

Кампанията за спасяването малката Велина от Бургас продължава вече четири години.

„Диагнозата е нискостепенен рак, за който не може да се реагира по никакъв начин, освен оперативно“, каза майката на Велина Владислава Демерджиева.

В момента детето и майка му са в Истанбул за поредната терапия. Престоят им в клиниката е много скъп.

„Само лекарствата за двуседмичен престой са 1250 лв. После са всички други разходи. Те не могат да се справят сами и затова разчитат на дарения“, заяви Мария Лазарова, инициатор на кампанията в Плевен.

В кутията е имало около 400 лв. Мъжът, който я задигна твърдял, че са по-малко. И двамата участници в кражбата са направили самопризнания. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.


Публикувана

в

Тема: