Вижте кои мазила от ветеринарната аптека ще премахнат болките в ставите, възпалените сухожилия и още

Вижте кои мазила от ветеринарната аптека ще премахнат болките в ставите възпалените сухожилия и още

Колкото и невероятно да звучи, но тези лекарства от ветеринарната аптека струват доста по-евтино от рекламираните мазила, а действието им е доказано.

Тяхното най-голямо предимство е високата концентрация на камфор, който добре попива в кожата и действа благоприятно.

Ето кои мазила помагат за болки в ставите:

Антифлегмин

Антифлегмин е предназначен за лечение на възпаления по млечната жлеза на животните и съдържа камфор в големи количества. Българи, които са използвали това лекарство споделят, че са лекували мускули, сухожилия и различни костно-ставни травми. Болното място третирали с крема 2 пъти дневно, обикновено сутрин и вечер. Слагат парче плат или марля върху намазания участък, а отгоре задължително парче найлон, за да направят готовия компрес устойчив.

Усещат леко затопляне, а не след дълго болката започва да изчезва. С Антифлегмин българи лекуват хемороиди. Разказват, че в първия момент след намазване усещат леко парене, което бързо отшумява. След него настъпва облекчение.

Продължителността на лечение зависи от големината на хемороидите и колко бързо ще изчезнат. Лекарството е полезно и при разширени вени.

Камфор салициликум

Употребява се при заболявания на млечната жлеза при животните, а българите го използват при настинки и простудни заболявания. Камфор салициликум е мазен, но попива добре в кожата.

Вечер преди лягане кожата на гърба и на гърдите трябва да бъде натъркана с вълнено парче плат, за да се сгрее. После намажете с Камфор салициликум с леки масажни движения, за да втриете в кожата. Слагате парче плат и найлон, за да не изцапате пижамата и спите така през цялата нощ.

Усещате затопляне, отпускане на схванатите мускули. Кашлицата намалява, хриповете изчезват. Спите спокойно през цялата нощ.

Рефригеранс

И това лекарство от ветеринарната аптека е за проблеми с млечната жлеза на животните. Българите го използват при лечение на остри възпалителни процеси на костите и ставите като възпалени сухожилия, бурсити, артрити, плексити и настинки.

Помага при травми и контузии, възпалителни отоци по ръцете и краката.