Все още има добри хора! Чорапена революция в подкрепа на бития Митко от Пловдив

Все още има добри хора! Чорапена революция в подкрепа на бития Митко от Пловдив

Снощи в Пловдив се състоя „Чорапена революция“. Стотици граждани излязоха да протестират срещу бития уличен продавач на чорапи Митко и изкупиха артикулите, които продава.

Припомняме, че мъжът беше нападнат от ресторантьор, а кадрите с агресията предизвикаха вълна от недоволство в социалните мрежи. Битият продавач бе изненадан от пловдивчани, които се наредиха на опашка и изкупиха чорапите му. Появи се и чужденец, който прояви желание да изкупи всичките чорапи срещу висока сума. Митко първоначално не пожела, после се склони, щом разбра, че всички ще получат по чифт.

Чорапена революция„Благодаря от все сърце, че ме подкрепиха, помогнаха и така ме зарадваха“, каза Митко.

Добри хора изкупиха чорапите на бития Митко в Пловдив

В същото време хората продължиха да изхвърлят мръсни чорапи пред входа на заведението на Ивайло Пенов, който вероятно е заминал за София. Протестното им действие олицетворяваше общественото несъгласие с „миризливото“ отношение на адвоката.

Добри хора изкупиха чорапите на бития Митко в ПловдивМеждувременно излязоха нови разкрития за бияча на Митко.

Адвокатът Ивайло Пенов, който си позволи да посегне на символа на Пловдив – Митко от „Капана“ се оказва, че е посягал преди това и на жена.

„Нападнал е общинска служителка от „Чистота“, гонил е и нейната надзорничка. Имало е 15 минути гонене“, разказва очевидец на грозната сцена, цитиран от bTV.

Нападателят на Митко – продавача на чорапи от пловдивския квартал „Капана“, е задържан за 24 часа, съобщиха от прокуратурата. 45-годишният мъж се укриваше до тогава.

Масова подкрепа за Митко от ПловдивИвайло Пенов е задържан от полицаи на четвърто районно управление малко преди 20 часа вчера. Акцията по издирването му продължи два дни, след като в социалните мрежи бяха разпространение кадри, на които се вижда как посяга на продавачa, известен като талисмана на „Капана“.