Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки

Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки

В условията на самоизолация заради опасността от коронавирус много хора прекарват повече време у дома.

Без значение дали човек живее сам, с половинката си, или пък с децата и цялата фамилия, всеки се е изправял пред голям проблем. Той е крие само в един въпрос – „Какво да приготвя за хапване?“.

Сега обаче от Е-новини попаднахме на друга чудна рецепта. Основният компонент в нея отново са чушките. Освен, че е безумно вкусна и става бързо, важно е да уточним, че продуктите, които са необходими за нея са малко и евтини.

Необходими съставки за пълнените чушки: чушки (560 грама), кайма (560 грама), магданоз (10 грама), сух риган (1 грама).

Съставки за плънката: варена леща (140 грама), лук (ако не харесвате лук, то не слагайте, но ако ще използвате ще ви трябват 130 грама), моркови (130 грама), чушка (40 грама), зехтин (50 грама), сух джинджифил (3 грама), сух чесън (3 грама), гъби (85 грама), сол (3 грама).

Начин на приготвяне на пълнените чушки: измийте и изчистете чушките. Разрежете ги по дължина, намажете ги с олио и поръсете с риган. Печете във фурната за 5-7 минути при температура 190 градуса.

Сварете лещата. Нарежете лука, чушките, морковите, гъбите и запържете. Смесете всички съставки, добавете подправки.

Във вече запечените чушки сложете плънката, която сте объркали с каймата. Сложите ги отново във фурната, за да се запекат.

За финал може да поръсите чушките с магданоз.

Това е – бързо, лесно и много вкусно. / jenata.blitz.bg