Загадъчни следи от двуметрови колела, които са на 14 милиона години

Загадъчни следи от двуметрови колела които са на 14 милиона години

Разположен във Фригийската долина в района Ихсание на Афьонкарахисар, Древният път привлича вниманието на геолози, археолози и историци на изкуството от цял ​​свят със своята геоложка структура и мистериозни коловози на дълбочина два метра.

3000-годишната Фригия, разположена в обширните географски региони Ескишехир, Кутахя, Анкара и Афьонкарахисар, е известна със своите скални гробници и паметници.

Историческата Фригийска долина, която прилича на природен музей на открито, е обявена от ЮНЕСКО за обект на световното наследство от 2015 г.

Снимки от отворени източници

Смята се, че древният път, положен сред туфовите скали, е бил използван като търговски път в региона, достигащ до търговските пътища Афьонкарахисар-Ескишехир.

Снимки от отворени източници

Отпечатъците на „кралския път“, образувани от изтриването на колелата и чиято най-висока точка достига два метра, привличат вниманието на местни и чуждестранни туристи, идващи във Фригия, както и на геолози, археолози и историци на изкуството от цял ​​свят.

Снимки от отворени източници

Изявленията на руския учен и геолог Александър Колтипин, че колесните следи във Фригийската долина могат да принадлежат на древна и силно развита раса, живяла тук преди 12-14 милиона години, предизвикаха сензация в световните медии.

Говорейки с правителствената агенция Анадолу, провинциалният директор по култура и туризъм Мехмет Танир каза, че във Фригия по различно време са били извършвани различни археологически и геоложки проучвания.

Снимки от отворени източници

„Много археолози, геолози и историци на изкуството от цял ​​свят и Турция идват във Фригийската долина и провеждат изследвания. Скалната структура и историческата структура на региона са наистина интересни. През следващите години ще бъде възможно да се получат допълнителни данни чрез задълбочаване на изследванията в тази среда “, каза Танир.

Според техните данни Танир обясни, че районът по пътя към Фригия е датиран от долния палеоцен и че скалната структура се е формирала преди 12-14 милиона години.


Публикувана

в

Тема: