img
Home / България / Жило за преден капак | Микрон Доцев – mikrondocev.com – бързо и експертно обслужване и ремонт

Жило за преден капак | Микрон Доцев – mikrondocev.com – бързо и експертно обслужване и ремонт

/
/
/
420 Views

Жилата намират наистина широко приложение в управлението на автомобила – голяма част от тях са пряко отговорни за оптималното движение и безопасното шофиране, докато други имат отношение към осигуряването на повече комфорт и удобство.

Жило за преден капак определено причисляваме към първата група жила – неговата функция е да осигури цялостното и безопасно затваряне на предния капак по време на движение.

От съображения за сигурност е от съществено значение да притежаваме работещо жило за преден капак, особено при автомобилите, които не са снабдени със затварящ механизъм. В сервиза на „Микрон Доцев“ откриваме богато разнообразие от услуги – от ремонт на повредени жила то производство на нови такива, съобразени с модела на конкретния автомобил. Бързото обслужване и добрите цени са индикация за правилното място по отношение на обгрижването на вашео превозно средство.

Жилото за преден капак често претърпява повреди в краищата – ето какви са симптомите

Жило за преден капак срещаме при голямо разнообразие от превозни средства и селскостопански и строителни машини – откриваме го при автомобилите, камионите бусовете, автобусите.

Заключващите механизми на предния капак на автомобилите не разполагат с външно отключване – поради тази причина е необходимо превозното средство да се снабди с жило за преден капак, което да позволява неговото отваряне при нужда. Единият край на жилото е разположен в началото на капака на автомобила, а другият е монтиран най-често в пространството в краката на шофьора. Така лесно водачът има достъп до него и винаги, когато пожелае, може да отключи предния капак на своя автомобил от купето.

Макар и жилата за преден капак да не застраховани от повреда, амортизация и разтягане, то следва да отбележим, че не винаги невъзможността за отваряне на капака дължим на тях. Понякога е възможно отчупване на дръжката в купето – при такива ситуации се налага именно тя да се подмени с нова, а не жилото. Макар и жилата за преден капак да е възможно да претърпят повреда по цялата си дължина, най-често слабите им места се оказват двата им края. Ако забележите, че трудно затваряте и отваряте капака на колата и с времето тази дейност става все по-трудоемка, то е време да се отправите към сервиз. Необходимо е специалисти да прегледат състоянието на жилото.

Не ви съветваме да се впускате в самостоятелен ремонт на жилото на предния капак – доверете се на професионалистите

Макар и да звучи изкушаващо сами да се впуснете в ремонт на жилото на предния капак на своя автомобил, ви съветваме да оставите тази дейност на специалистите. Не рискувайте да си създадете излишни проблеми и главоболия – ремонтът и смяната на жилото обикновено е неизискваща много време процедура, която бързо и лесно бива извършена от обучен професионалист.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *