5 упражнения с бутилка за вода, които ме вкараха в старите дънки преди пандемията (снимки)

5 упражнения с бутилка за вода които ме вкараха в старите дънки преди пандемията (снимки)

Тялото ни е единственият дом, в който живеем 24/7 и този, който не можем да напуснем. Но работата и домакинските задължения често ни карат да забравим да станем и да вложим малко любов в това.

Тази тренировка на Е-новини с ниска поддръжка, използваща само бутилка вода, може да ви помогне да ангажирате всички мускули на тялото си и най-хубавото е, че няма да ви отнеме много време.

Напълнете 2 бутилки вода и се пригответе, защото ние подготвихме тренировка за цялото тяло за вас, която ще накара кръвта ви да тече.

Упражнение 1 

Застанете неподвижно на левия си крак в изправено положение, като държите десния си крак свит (крак от пода). Вземете бутилка, пълна с вода във всяка ръка, огънете ръцете си и ги поставете от двете страни на гърдите си.

Наведете се леко напред и изпънете десния крак и двете си ръце зад себе си. Направете 12 повторения с всеки крак.

Забележка : Уверете се, че поддържате изправен гръб, докато правите това упражнение.

Упражнение 2 — Стискане на бутилката

Поставете  бутилка между краката си, точно под чатала. Поставете краката си възможно най-близо един до друг. Стиснете бутилката, като използвате вътрешната част на бедрата.

Продължете да стискате бутилката и добавете движение на таза: стегнете коремните мускули, преместете гърба си от права в заоблена позиция и назад, издърпвайки таза напред.

След това поставете бутилката точно между чатала и коленете и стиснете бутилката с бедрата си. След това поставете бутилката между коленете и я стиснете. Правете това упражнение в продължение на 5 минути на всяко ниво.

Забележка: Докато изпълнявате това упражнение, няма нужда да добавяте ненужна интензивност. Изпълнявайте упражнението постепенно и бавно. Колкото по-широка е бутилката, толкова по-добри са резултатите.

Упражнение 3 — Дървен удар

От изправена поза, с леко свити лакти, дръжте бутилка вода с двете си ръце над дясното рамо. Направете дълга крачка напред с левия крак. Свийте двете колене и се спуснете в позиция за напад.

В същото време спуснете бутилката през тялото си от външната страна на левия крак. Върнете се в изходна позиция и върнете бутилката, за да бъде над дясното рамо. Повторете това движение 12 пъти от всяка страна.

Забележка: Избягвайте да изпълнявате това упражнение бързо. През цялото това движение останете изправени в областта на торса.

Упражнение 4 — Странично повдигане в седнало положение с удължаване на крака

Седнете на  стол с изправен гръб. Дръжте бутилка вода във всяка ръка и поставете ръцете си отстрани.

В същото време повдигнете бутилките под височината на раменете и изпънете левия си крак пред себе си, като повдигнете и бедрото от седалката. Спуснете бутилките отстрани и огънете лявото коляно, като държите бедрото извън седалката. Започнете, като направите 10 повторения от всяка страна.

Забележка: За да добавите предизвикателство за бедрото, опитайте се да държите коляното изправено за 3 секунди, когато изпъвате крака.

Упражнение 5 — коремна преса

Седнете на пода, вземете бутилка вода и я дръжте с две ръце. Облегнете се назад с торса си и повдигнете краката си от пода.

Започнете да премествате бутилката от едната страна на тялото си към другата. Правете това упражнение за 1 минута.

Забележка: Дръжте прасците си успоредни на земята и се уверете, че образувате V-образна зона между талията и бедрата.

Имате ли упражнение, което ви помага да поддържате форма? Колко често тренирате? Ще опитате ли тези упражнения?