Лаура Кьовеши: Българският народ ще получи справедливост! Ще съдя Борисов в Европа!

Лаура Кьовеши: Българският народ ще получи справедливост! Ще съдя Борисов в Европа!

Екс премиерът Бойко Борисов ще бъде съден не у нас, а в Европа. Това заяви Лаура Кьовеши – главен прокурор на европейската прокуратура.

Последната повдига обвинения срещу лидера на ГЕРБ за престъпления и злоупотреби с европейски средства в рекордни размери.

„Отдавна разследваме управлението на Борисов и доказателствата срещу него и още редица български политици са многобройни. Знаем и, че българският народ очаква и настоява за справедливост, която ще бъде въздадена, дори и със закъснение“, казва Лаура Кьовеши.

Наскоро сдружение „Зограф“ извади цял списък с „прегрешения“ на родните власти, като освен кражбите на Борисов, вътре са замесени и хора като министърът на културата Боил Банов. Последният, незнайно как, се е сдобил по време на управлението си, с къща в Копривщица от 140 квадрата, както и с високопроходима, супер луксозна кола, пише tema21.com.

Да не говорим за парите от европейските субсидии, дадени уж за строежа на пътища и магистрали, много от които не са и помирисали ремонтна дейност вече повече от година.

Пример е окаяният път до село Лилково, за който се твърди от сума време, че има отпуснати 20 милиона. Е, няма ги и до днес, макар че лично Бойко Борисов се цъфна пред табелата за родопското село преди половин година, да се бие в гърдите, че ремонтът започвал.

„Европейската прокуратура е създадена точно с тази цел – да разследва и наказва престъпления, свързани с парите от Европа и евро помощите за държавите. Разхищаването на публични средства е строго наказуемо и виновниците за това ще понесат цялата тежест на правосъдието“, категорична е Лаура Кьовеши.

Припомняме, че още при избирането й за главен прокурор, румънката Кьовеши се ползваше с огромен респект и уважение. Тя е определяна като безкрайно честна, неподкупна и благонадеждна за работата. Нещо, което не се е променило и до днес.

Тежко и горко на Борисов и хората му, ако се надяват, че ще бъдат съдени на родна земя и „помилвани“ по втория начин. Който им е до болка познат вече цели три мандата.

Източник: Портал 21

Коментари

2 Отговори на “Лаура Кьовеши: Българският народ ще получи справедливост! Ще съдя Борисов в Европа!”

  1. […] прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши наскоро изрази мнението си, че има достатъчно […]

  2. Сиси

    Да, бб ще бъде осъден ,рано или късно всеки си сърба попаратта,която надробил.
    Само безмозъчните могат да се надяват,че ще им се размине. В природата винаги има равновесие.