Атанасова: Ако Борисов беше канибал, световните лидери щяха ли да го подкрепят?

Атанасова: Ако Борисов беше канибал световните лидери щяха ли да го подкрепят?

Ако има данни, че Борисов е канибал или обвързан с хора от подземния свят, щеше ли той да бъде подкрепян от всички световни лидери?

Този риторичен въпрос зададе в ефира на БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Ето как тя коментира твърдения, че някои разпознават Бойко Борисов като политика, който е бил подкупван от Божков:

„От 2009 до този момент, ако имаше данни за участие и връзки с тези лица (Пеевски, Божков, Желязков – бел.ред.), той щеше ли да бъде подкрепян от американското правителство и от всички лидери на ЕС? Ако има данни, че този човек е „канибал“, или обвързан с хора от подземния свят, щеше ли той да бъде подкрепян от всички световни лидери? ГЕРБ е управлявала само по силата на доверието на хората.  Доверието се губи много бързо, но не с тези ченгеджийски номера“, аргументира се Атанасова.

Заявките за изчегъртване звучат нелепо на фона на това, че никой не си представя да изчегърта над 840 хил. хора, подкрепили само лидерът на ГЕРБ, но и всички политики на партията в продължение на години.

„В последно време виждам все повече заявки, че нещо ще се променя драстично и драматично не само за ГЕРБ, но като че ли и за българските граждани. Имам чувството че съм в някаква машина на времето.“, допълни още тя.

„Единствено ГЕРБ може да носи отговорност за едното лице, посочено в доклада на финансовото министерство на САЩ и това е Александър Манолев. Много преди САЩ да ни кажат, че трябва да потърсим отговорност ние сме се ангажирали с нея“, заяви тя.

Тя допълни още, че в мига в който Александър Манолев е станал известен с това, че има данни за злоупотреби по отношение на къщите за гости, от ГЕРБ са се разделили с него и той вече не е част нито от управлението, нито от партията.

Атанасова коментира и санкциите срещу депутата Делян Пеевски:

„Това е народен представител от ДПС. Ние никога не сме били зашити с Делян Пеевски, за да се отшиваме. Този човек през всичките тези години е издиган за народен представител от ДПС и е предлаган от ДПС за различни постове.“

По проблемът с машинния вот Десислава Атанасова заяви, че трябва да знаем как ще гласуват българските граждани, тъй като до изборите остават 37 дни. Според нея, ако сега казусът с машините в чужбина не бъде решен, избирателите там няма да гласуват с машина. По думите ѝ някои партии бягат от отговорност и казват, че проблемът е на ЦИК, но тъй като представителите на ЦИК са избрани от партиите те също трябва да носят отговорност=

БНТ