Ген. Решетников, КГБ: С ген. Радев работим за излизането на България от ЕС и НАТО!

Ген. Решетников, КГБ: С Румен Радев работим за излизането на България от ЕС и НАТО!

Ген. Леонид Решетников е наясно, че правилният път на България е към родината му Русия, а не към Запада, именно в тази посока трябва да се работи!

Леонид Решетников е един от руснаците, които обожават България. Той е живял в София и е завършил Софийския университет, затова определя себе си като българофил.

Според генерал Решетников, който направи забележителна кариера в КГБ, Румен Радев е човекът, който може да помогне на България да се завърти за пореден път и от Запада да отиде към Изтока, съобщи Tribune.bg.

reshetnikov_550x400
Ген. Леонид Решетников смята, че Радев може да изкара България от ЕС и НАТО

 

„Президентът на България Румен Радев се различава от своите предшественици, защото той иска да работи с Русия. Според мен той може да има забележителна роля в излизането на България от ЕС. Но аз виждам разпад в ЕС, предстоят много тежки години за него. В НАТО също ще е тежко. За България най-добре е да не остане последната на опашката, която да се усети накъде духа вятърът“, разкрива ген. Решетников.

Допреди година той имаше добро мнение за Бойко Борисов, въпреки евроатлантическата насоченост на неговото правителство. След скандалите с шпионите обаче бившият кагебец не иска и да чува за Борисов. Освен това да не забравяме, че външният ни министър Екатерина Захариева преди една година се подписа в декларация на бившите съветски републики, искащи извинение от Русия за репресиите към тях.

Всичко това няма как да не огорчи ген. Решетников, който някога вярваше, че Борисов прави всичко възможно за добри отношения с Русия. Позицията на лидера на ГЕРБ за Навални също разочарова руските сили.

Тук е важно да се отбележи, че Румен Радев беше единственият политик на власт, който отказа да хули Русия заради шпионския скандал, Навални или нещо друго. Освен това той определи реакцията на САЩ със санкциите за Пеевски и Божков като закъсняла и сякаш единствен отказа да се възхити на нея. Радев единствен разкритикува американската гавра в българския цех за олио.

Според някои руски медии Румен Радев само замазва очите на НАТО и ЕС, че е един от тях, а зад гърба им сътрудничи на руските разузнавателни сили, за които България отново е апетитна хапка и искат да я видят извън западното семейство.

Леонид Решетников е близък приятел с лидера на „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов, чиято партия стана част от коалицията на Жан Виденов и Иван Атанасов „Лява коалиция за чиста и свята република“. Тази коалиция подкрепя Радев за втори президентски мандат.

Източник: Зона 98