Кой е ММА-боеца Пепи Питбула, уцелил с топка Кирил Петков? (снимки)

Кой е ММА-боеца Пепи Питбула уцелил с топка Кирил Петков? (снимки)

Русенецът Петър Иванов, който се представя в социалните мрежи като „Пепи Иванов“, е човека, ударил със снежна топка на връх Шипка на националния празник 3 март премиера Кирил Петков.

За това се похвали самия той в социалните мрежи, но малко по-късно, когато полицията започва проверка, изтри поста си. Днес следобед Иванов е бил разпитан, научи Lupa.bg. Той обаче категорично е отрекъл да е замервал премиера – само бил скандирал срещу него.

Петър Иванов (вляво) и приятеля му Боян Божинов на връх Шипка на 3 март. Те гордо веят флаг на Руската федерация. Иванов сам се похвали, че е човека, уцелил със снежна топка Кирил Петков

Съвършено различно нещо обаче декларира в социалната мрежа вчера „Пепи Иванов“. “Кире, точен ми е мерникът, американска подлога”, пише във Фейсбук младежа, който е изявен симпатизант на партия “Възраждане” и демонстративен русофил. Русенецът се изявява и като ММА боец, а като такъв ползва прозвището Пепи Питбула. Хора от Русе го описват като особено агресивен.

Приятелите му в социалните мрежи побързаха да го поощрят след хвалбата му, че именно той е уцелил със снежна топка Кирил Петков. “Като видях, че си там и после тази топка, веднага казах: „Браво, Пепи!“ Вътрешно усещане”, пише негов познат. Друг пък стигна по-далеч и го попита: “Що не го фраснахте и с кожена топка?”.

След като се разчу, че „Пепи“ е героя, уцелил премиера на връх Шипка, смелостта му внезапно изчезна. Той своевременно изтри поста си във Фейсбук. МВР обаче вече е разпоредила проверка и Иванов вече е разпитан. Обяснения ще бъдат снети и от други присъстващи на връх Шипка.

Петър Иванов в бутафорна народна носия