Петър Волгин: Създателите на Борисов и ГЕРБ са същите, които сега ги свалиха от власт!

Петър Волгин: Създателите на Борисов и ГЕРБ са същите които сега ги свалиха от власт!

Не би трябвало да очакваме от служебното правителство да извърши чудеса. Защото хората, които наредиха този кабинет са същите, които навремето издигнаха Борисов – САЩ и местната им платена креатура от хиляди НПО-та, институти и партиите от т. нар. „градска десница“.

Въпреки това съм сигурен, че сега ще слушаме много за неадекватните действия на предишните управляващи от ГЕРБ.

Също така постоянно ще виждаме разни неандерталци и калинки, заемали ключови позиции при предишното управляние, за които най-логичният въпрос ще е: „Как е възможно на този/тази да бъдат поверени такива отговорни функции?“

Само че, знаете ли, когато днес критикуваме действията на ГЕРБ за всичките години, когато управляваха, е хубаво да не забравяме как беше създадена тази структура и кой ваеше имиджа й на партия, която е изтъкана от евроатлантизъм и която най-добре ще ни опази от „комунистите“.

Защото ГЕРБ, както и Бойко Борисов не се появиха от нищото, не са резултат от някакво спонтанно народно недоволство. ГЕРБ беше специален проект, създаден и направляван, поне в началото, от могъщи неправителствени организации на пряко подчинение и финансиране от САЩ.

Най-общо можем да кажем, че доскорошният български премиер е рожба на усилията на хора, които много държат да се самоопределят като „културен и цивилизационно напредничав про-западен и евро-атлантически роден елит“. Тези лица имат самочувствието да ни учат как да живеем, да ни казват как да се държим, ако искаме да станем част от съвършения евро-атлантически свят.

Огромни усилия положиха фондации като „Глобална България“, „Америка за България, медийни кръгове като „Капитал“, „интелектуални гурута“ като Иван Кръстев и много пари дадоха САЩ (включително и през Германия) за да превърнат Бойко Борисов в народен герой. Съвети му даваха, министри му назначаваха и си въобразяваха, че той ще им бъде вечно благодарен и вечно ще защитава интересите им. Най-вече финансовите, разбира се.

Само че лидерът на ГЕРБ твърде скоро се еманципира от българските представители на чуждестранните си ментори. Реши, че му е по-изгодно да се договаря директно с Вашингтон и Берлин, без българските им НПО-посредници. И тогава въпроснит „интелектуален елит“ спря да славослови Борисов и започна да го обвинява, че бил автократ, потъпквал законите и, ето го и най-страшния упрек: защитавал интересите на Русия. Ясно им е на про-американските тукашни лакеи, че заиграването с Русия и обвинението в комунизъм са най-страшната интрига, която могат да хвърлят срещу някой, за да го дискредитират пред Запада.

Изобщо, много любопитна еволюция извървя целокупният „умно-красив“ про-американски НПО-елит по отношение на Бойко Борисов.

Първо го величаеха, после, през лятото на 2013 г. се въргаляха по жълтите павета в истеричен опит да го върнат във властта, след като за малко беше изпаднал от нея, а накрая го обявиха за илитерат и мафиот и му спрутнаха цветната лятна площадна революция през лятото на 2020 г.

Бих могъл да кажа, че подобни полярни оценки говорят за тежки психически проблеми на даващите ги, обаче няма да го кажа, за да не ми се обидят умните и красиви американофили.

Така, де, никога не бих казал, че хранениците на американските фондации имат психически проблеми, но и никога няма да престана да им припомням колко обичаха Борисов и как го развяваха като знаме в „борбата срещу комунизма“.

И казвам това не защото съм злопаметен, а защото фактите трябва да се уважават.

Сега същите тия американски храненици славословят Румен Радев и Служебния му кабинет. И правят всичко възможно да ги тикат нагоре. По същия начин, по който през 2007-2009 г. издигаха Борисов. Пак по американска поръчка. Естествено.

Освен това силно отвращение будят купищата „активни борци“ срещу режима на ГЕРБ, които се нароиха напоследък. Помня, че през периода 2010-2020 г. последователните критици на този режим в журналистическата гилдия бяхме не повече от десетина души. Елате да видите сега колко са борците срещу падналата вече власт на Борисов. А забелязвам, че бройката им все повече се увеличава – с всеки изминал ден.

Хора, които до вчера бяха на хранилка при ГЕРБ, сега се изкарват първи борци срещу „тоталитаризма на ГЕРБ“, че даже и репресирани от него. Не е красиво това. Не го правете. Или поне малко по-елегантно го правете. Да не бие чак толкова на очи.

Петър Волгин, Skandalno.net


Публикувана

в

Тема: