Русия разсекрети нови документи: Тайните планове на Киев да пръскат отрови от дронове и как е замесен синът на Байдън

Русия разсекрети нови документи: Тайните планове на Киев да пръскат отрови от дронове и как е замесен синът на Байдън

Вече повече от месец продължава войната в Украйна, а взаимните обвинения от украинска и руска страна няма край.

След клането в Буча, което от руска страна продълъжават да настояват, че е машинация, сега Министерството на отбраната на Руската федерация се сдоби с интересни документи , които свидетелстват за плановете на Киев да разпръсква отровни вещества.

Това съобщи на официалният говорител на ведомството генерал-майор Игор Конашенков.

„Особен интерес представляват документите, показващи планове на режима в Киев да използва безпилотни летателни апарати, способни да пренасят и разпръскват смъртоносни вещества“, каза той.

„Разкритите факти доказват, че режимът в Киев сериозно е обмислял възможността за използване на биологично оръжие срещу населението на Донбас и Руската федерация.

По-подробно за резултатите от анализа на получените документи и разкритите факти ще ви разкажем в близко бъдеще на специален брифинг“, заяви Конашенков.

Той отбеляза още, че според документите, с които разполага руското МО, се крие самоличността на участниците в тестовете, както и сериозният риск за живота им.

„В резултат на проучването на нови материали от руски експерти, бяха идентифицирани конкретни служители, които са участвали в създаването на компоненти на биологичното оръжие.

Става въпрос за служители на Министерството на отбраната на САЩ, както и за фирми под изпълнители. Както показват продължаващите журналистически разследвания в западната преса, тези компании са пряко свързани със сина на настоящия президент на САЩ Хънтър Байдън“, става ясно от брифинга.

Хънтър и Джо Байдън